Anasayfa

HDP'li Önlü hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Tunceli Milletvekili Önlü hakkında, sosyal medya hesabı üzerinden Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldı

Haber Giriş : 2018-01-22T12:24, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü hakkında, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Önlü'nün sosyal medya hesabından "...Türk devleti Afrin'e saldırıyor çünkü Kürtlere ve Kürt kazançlarına aykırı..." ifadeleri yer alan İngilizce metin ve yaralı bir çocuk fotoğrafı içeren paylaşımlar yaptığı belirtildi.

Açıklamada, Önlü hakkında, "Turk milletini, Turkiye Cumhuriyeti devletini, Turkiye Buyuk Millet Meclisini, Turkiye Cumhuriyeti hukumetini ve devletin yargı organlarını alenen asagılama" suçunu düzenleyen ve 2 yıla kadar hapis cezası öngören Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesi uyarınca soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Anadolu Ajansı