Anasayfa

8 yaşındaki kız çocuğunun şüpheli ölümü

Haber Giriş : 2007-05-01T10:10, Son Güncelleme 2021-08-15T18:59

Van'da tecavüz edildikten sonra iple boğularak öldürüldüğü belirlenen 8 yaşında bir kız çocuğunun cesedi bulundu. Cumhuriyet savcılığı, ceset üzerinde yaptığı otopside tecavüz bulgularına rastlarken, ölümle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Kurubaş köyünde meydana geldi. Akşam saatlerinde 8 yaşında D.B. isimli kız çocuğu, ağabeyinin evinde tavana iple asılı olarak bulunup jandarma ekiplerine bildirildi. Jandarma ekipleri olay yerine gelerek etrafta geniş güvenlik önlemleri aldıktan sonra cumhuriyet savcılığına haber verdi. Olay yerine gelen Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, yaptığı incelemenin ardından tavana iple asılı vaziyette olan D.B.'nin cesedini, otopsisini yapmak üzere Van Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. Burada yapılan otopsinin ardından kız çocukta tecavüz bulgularına rastlanırken, ölüm sebebinin belirlenmesi için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Olayla ilgili henüz gözaltına alınan kimse olmadığı, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Bu arada Kurubaş Köyü İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri, küçük D.B.'nin yasını tutuyor. Ölüm haberiyle yıkılan öğretmenler ve küçük kızın sınıf arkadaşları, D.B.'nin sırasına çiçekler ve resmi koyarak ölen arkadaşlarının yasını tutuyor.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirtti. Akçadırcı, kız çocuğunun evinde boğazından iple asılı olarak bulunduğunu, yakınları bu şekilde jandarmaya haber verdiklerini belirtti. Akçadırcı, "Olay yerine giden cumhuriyet savcısı arkadaşımız gerekli ön incelemeleri yaptıktan sonra küçük kızın cesedi Van Devlet Hastanesi morguna kıldırıldı. Ölüm sebebi ile ilgili inceleme başlattık. Cinayet veya intihar üzerinde duruyoruz. Bu arada morgda yapılan otopsi incelemesi sırasında tecavüz bulgularına rastlandı. Ancak kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ama soruşturmayı çok yönlü derinleştirdik. Elde edilen tecavüz bulguları üzerine numuneler aldık. Bu bulgular Ankara Jandarma Kriminal laboratuarına gönderilecek. Kesin sonuç o zaman açıklanabilir. Başsavcılığımız olayı her yönüyle araştırmaktadır. Şu ana kadar soruşturma kapsamında kız çocuğunu birinci dereceden tüm yakınlarının ifadeleri alındı. Gözaltına aldığımız kimse yok. Olayda bir fail var mı yok mu, tecavüz edilmiş mi edilmemiş mi, tecavüz varsa olaydan ne kadar önce gerçekleşmiş, bu soruların cevaplarını araştırıyoruz" dedi.

İhlas Haber Ajansı