Anasayfa

Ölümle tehdit eden kocaya 'kelepçe' takılacak

Kadına yönelik şiddetin insanlık suçu olduğunu belirten Aile Bakanı Sayan Kaya alınacak önlemlere ilişkin bilgi verdi. Şiddet uygulamış kişilere kelepçe uygulamasının 20 katına çıkarıldığını kaydeden Bakan Sayan Kaya, kadına yönelik ölüm tehdidinde bulunanlara da kelepçe takılacağını söyledi.

Haber Giriş : 2018-03-08T22:12, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur. Şiddete maruz kalan kadınlarımız susmasın da korkmasın da... Çünkü devletimiz şiddete uğrayan kadınlarımızın yanındadır" dedi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Bakan Kaya şu mesajları verdi:

Töre hafifletmez

Türk Ceza Kanunu'nda yapılan değişikliklerle cezaların infazında töre, kültür, örf, din, gelenek gibi unsurların, soruşturma ve kovuşturma aşamasında hafifletici neden olarak kabul edilmesini tamamen ortadan kaldırdık. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'ni (ÖNİM) tüm illerde yaygınlaştırıyoruz. Kadın konuk evlerini ihtisaslaştırıyoruz.

Faile öfke kontrol tedavisi

Bundan sonra failin de tedavisi noktasında bir çalışma yapıyoruz, öfke kontrolü. Şiddet uygulayanın öfkesini tedavi etmek üzere bir pilot uygulama çalıştık. Ankara'da 103 vakaya uygulandı ve olumlu sonuçlar aldık. Önümüzdeki dönemde hizmetimizi artırarak yaygınlaştıracağız. Şiddet uygulamış kişilerle ilgili kelepçe uygulaması vardı. Sayı 30'du, 600'e çıkarıyoruz. Bir adam 'Ben seni öldüreceğin, keseceğim, doğrayacağım' diyorsa bu adama mutlaka kelepçe takılması lazım.

Sabah