Anasayfa

5 milyon 700 bin liralık hacizli araç vurgunu

Hacizli ve rehinli araçları ihaleden alınmış gibi evrak düzenleyip satan şebekeye 16 ilde operasyon düzenlendi, 45 kişi gözaltına alındı

Haber Giriş : 2018-03-14T13:53, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

İstanbul'da hacizli araçların üzerindeki rehin ve hacizleri sahte belgelerle kaldırmış gibi gösterip satan bir dolandırıcılık şebekesine yönelik olarak 16 ilde düzenlenen operasyonda 45 şüpheli gözaltına alındı. Şebeke üyesi 20 şüphelinin arandığı soruşturmada şebekenin 5 milyon 700 bin liralık bir vurgun gerçekleştirdiği polis tarafından tespit edildi.

Rehinli ve hacizli araçların sahte belgelerle satışının yapıldığı yönünde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbarla geçtiğimiz aylarda başlatılan soruşturmada "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, mühürde sahtecilik, kamu kurum ve kuruluş dolandırıcılığı" suçlarına karışmış 65 kişilik bir şebeke belirlendi. şebekeye yönelik olarak yapılan kimlik ve adres tespitlerinin ardından harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekipleri dün sabah İstanbul merkezli 16 ilde düzenlediği operasyonlarda kimliği tespit edilen 45 şebeke üyesi şüpheliyi adreslerinde yakalayarak gözaltına aldı.

FERİT ZENGİN

Milliyet