Anasayfa

2 ünlü ilahiyatçı, iman sempozyumunda konuşturulmadı

Kur'an Çalışmaları Vakfı'nın düzenlediği İman Sempozyumuna daha önce davet edilmiş olan Prof. İlhami Güler ve Prof. Ömer Özsoy, bazı tepki ve tehditler sonrasında, konuşmacı listesinden çıkarıldı. Bu uygulamaya Prof. Mustafa Öztürk tepki gösterdi.

Haber Giriş : 2018-10-14T22:54, Son Güncelleme 2018-10-14T22:57

Kur'an Çalışmaları Vakfı tarafından "Hayatın Anlamı İman Sempozyumu", 13 Ekim'de düzenlendi.

13 Ekim'de Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen "Hayatın Anlamı İman Sempozyuma", İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Albaraka katkı verdi.

Ancak, sempozyuma konuşmacı olarak katılacağı belirtilen Prof. Dr. İlhami Güler ile Prof. Dr. Ömer Özsoy, bazı fanatik grupların tepkileri ve tehditleri sonrasında, konuşmacı listesinden çıkarıldı.

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Öztürk yaşananlara tepki gösterdi, dinin kimsenin tekelinde olmadığını söyledi.

Konuşmasında Sıffin Savaşı, Cemal vakasına atıfta bulunan Öztürk, yaşananlardan utanç duyduğunu belirtti. İslamın esnek yorumu olana Hanefilikten Pakistan ve Afganistan'da Taliban üretildiğine dikkat çeken Mustafa Öztürk, "Bu gidişat iyi bir gidişat değil. Bu böyle giderse, bu şımarıklık pervasızlık böyle sürer giderse, ki Devlet buna müdahalesini göstermek için Allah razı olsun sayın Vali ve Sayın kaymakam buraya geldiler, ya biz Afganisyan Pakistan olacağız, Müslümanlar birbirinin gırtlağını sıkacak, ya Devlet, ikinci bir 28 Şubata rahmet okutturarak, Devlet eliyle 2. bir sopa daha gelecek.
İlahiyatta benim, Diyanet de benim, devlet de benim, din de benim diyen bu kitlelere artık bir dur denilmesi gerekiyor. Bu ülkede farklı seslerin dillendirilmesine mani olan bu faşizan dilin artık bir son verilesi Devletin boynunun borcudur." dedi.

Mustafa Öztürk, yaşananlardan dolayı 25 dakikalık sempozyum konuşması sonrasında dakikalarca gözyaşı döktü.

Memurlar.Net - Özel