Anasayfa

300 Z-Kütüphane kurulacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, valilikler, mahalli idareler, bölge kalkınma idareleri ile birlikte Türkiye genelinde okuma alışkanlığını arttırmak için çalışmalara başladı

Haber Giriş : 2018-11-12T08:20, Son Güncelleme 2018-11-12T08:58

Bunun için öncelikle Türkiye'de okuma alışkanlığının mevcut durumunu tespit etmek üzere Okuma Kültürü Haritası çıkarılacak.

BİRÇOK MATERYAL BULUNUYOR

Ayrıca bu yıl sonuna kadar ilköğretim okullarında 300 Z-Kütüphane kurulacak. Bu kütüphanelerde, okuma kültürünün geliştirilmesi için kitapların yanı sıra, bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar birçok materyal bulunacak. Z kütüphanelerde çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları, tangram, yapbozlar, zeka geliştirici oyuncak, öğrenme oyunları, CD, DVD ve bilgisayar oyunları ve filmler de yer alacak.

20 HALK KÜTÜPHANESİNE RESTORASYON

Çocuk kütüphaneleri öncelikli olmak üzere 20 halk kütüphanesinin de rehabilitasyonu yapılacak. Belirlenen kütüphanelerin onarım ve restorasyon projeleri kullanıcı dostu tasarımlarla hazırlanacak.

Nur Banu Aras

Yeni Şafak