Anasayfa

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 7 askere FETÖ gözaltısı

Ankara'daki FETÖ soruşturmasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli 7 asker hakkında gözaltı kararı verildi

Haber Giriş : 2019-03-29T09:44, Son Güncelleme 2019-03-29T10:16

Başkentte Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli 7 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, örgütün "mahrem imamları" ile ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ ile irtibatları belirlenen birer albay, binbaşı ve yüzbaşı, ikişer üsteğmen ve astsubay hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı belirtildi.

Şüphelilerin muvazzaf asker olduğu ve aktif görevde bulunduğu bildirilen açıklamada, gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sürdürüldüğü kaydedildi.

Bu arada, şüphelilerden 6'sının gözaltına alındığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı