Anasayfa

Belediyelerin memur alımını düzenleyen yönetmeliğe düzenleme geliyor

İl özel idareleri ve belediyelerin memur alımını düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapılacak gibi görünüyor

Haber Giriş : 2019-04-16T10:45, Son Güncelleme 2019-04-16T10:26

Bugünkü Resmi Gazetede, KPSS yönetmeliği olarak bilinen, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik"te değişiklik yapılmıştır.

Yapılan düzenleme şu şekildedir:

MADDE 1- 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 27/C maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "İçişleri Bakanlığınca" ibaresi İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca müştereken" şeklinde değiştirilmiştir

Değişilik yapılan madde ise şu şekildedir:

Madde 27/C -İl özel idareleri ve belediyeler, bunlara bağlı kuruluşlar ile kurdukları birlikler ve döner sermayeli kuruluşlar, başvuran adayları KPSS sınavı başarı puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında adayı sınava çağırır. Sınav yazılı veya sözlü olarak yapılabilir.

Sınava başvuru şekli, sınav konuları, sınav komisyonunun teşkili, komisyonun çalışma usul ve esasları ile sınava ilişkin diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine İçişleri Bakanlığınca yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenir.

NE TÜR BİR DEĞİŞİKLİK YAPILDI?

Yapılan değişikliğe göre, mahalli idarelerin memur alımlarını düzenleyen yönetmelik sadece İçişleri Bakanlığınca değil "İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca müştereken" belirlenecektir.

Bu değişiklik düzenlemesi, 14/11/2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği"nde değişiklik yapılacağını göstermektedir.

Umarız yapılacak değişiklik hak, adaletten, eşitlikten yana bir düzenleme olur. Torpil uygulamalarına kapı aralayacak yeni bir düzenleme olmaz.

Memurlar.Net - Özel