Anasayfa

TEDAŞ ve Bağlı Ortaklıkları Personeli Görevde Yükselme ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 2004-07-19T00:00, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü ve Bağlı Ortaklıkları Personeli Görevde Yükselme ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik YapılmasınaDair Yönetmelik

MADDE 1 — 5/7/2002 tarihli ve 24806 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü ve Bağlı Ortaklıkları Personeli Görevde Yükselme ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde yer alan "Taşra Teşkilatı" tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Taşra Teşkilatı : Teşekkül Genel Müdürlük Merkez Teşkilatında yer alan Performans Yönetimi Dairesi Başkanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Işıklar (İzmir) ve Erzincan Eğitim Merkezi Müdürlükleri, Müessese Teşkilatları ile Bağlı Ortaklık Genel Müdürlüklerinin Merkez Teşkilatları dışında kalan İşletme Müdürlükleri ve bağlı ünitelerini"

MADDE 2 — Aynı Yönetmeliğin, 15/6/2003 tarihli ve 25139 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yönetmelikle değişik 5 inci maddesinin (A) bendinin (2/a) alt bendinde yer alan İşletme Müdürü ifadesi çıkartılarak, aynı maddenin (A) bendine (1/ö) alt bendi olarak eklenmiştir.

"ö) İşletme Müdürü (Bağlı Ortaklık)"

MADDE 3 — Aynı Yönetmeliğin değişik 5 inci maddesinin (D) bendinin (c) alt bendinde yer alan Matematikçi, Kimyager, Fizikçi ve İstatistikçi ifadeleri çıkartılmış ve (b) alt bendine eklenmiştir.

MADDE 4 — Aynı Yönetmeliğin, değişik 7 nci maddesinin (A) bendinin (a) ve (a/4) numaralı alt bentlerinde yer alan İşletme Müdürü ifadeleri, (a/5) numaralı alt bendinde yer alan ve İşletme Müdürü (Teknik) ifadesi ile (a/6) numaralı alt bendinde yer alan İşletme Müdürlükleri ifadesi metinden çıkartılmış, aynı maddenin (A) bendinin (a/5) ve (a/6) numaralı alt bentleri ile (b/3) ve (b/4) numaralı alt bentlerinde yer alan "ilgili Mühendislik Fakültelerinden mezun olması" ifadesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"4 yıllık yüksek öğrenim veren fakülte veya yüksek okulların ilgili teknik bölümlerinden mezun olması"

MADDE 5 — Aynı Yönetmeliğin değişik 8 inci maddesinin birinci fıkrası ile (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye (f) bendi eklenmiştir.

"Sınava tabi olmayan kadro veya pozisyonlara atanacak personelin bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinde yer alan genel şartları haiz olması (f bendi hariç) koşuluyla atanmaları aşağıdaki şekilde yapılır.

a) Bağlı Ortaklık Genel Müdür Yardımcısı, I. Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Müessese Müdürü, Müessese Müdür Yardımcısı ile İşletme Müdürü kadrolarına atanacak personel, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki ilgili hükümlere tabidir.

Ancak, bu kadrolara ataması yapılacak olan personelin 4 yıllık yüksek okul mezunu olması şart olup, aynı Yönetmeliğin Geçici 1 inci maddesi bu kadrolara atanacak personel için uygulanmaz.

f) Basın ve Protokol Müşaviri, Halkla İlişkiler Müşaviri, Müşavir ve Başuzman kadrolarına, Teşekkülde (I) sayılı cetvele dahil kadrolarda görev yapan personel arasından atama yapılır."

MADDE 6 — Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinde yer alan İşletme Müdürü ifadelerinin tamamı maddeden çıkartılmıştır.

MADDE 7 — Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin (b) bendi yürürlükten kaldırılmış (c) bendi (b) bendi olarak teselsül ettirilmiştir.

MADDE 8 — Aynı Yönetmeliğin değişik 34 üncü maddesine aşağıdaki (e) bendi eklenmiştir.

"e) II ve III sayılı cetvele dahil kadro ve pozisyonlarda görev yapan personelden bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin (A) bendinin 1 numaralı alt bendinde yer alan Bağlı Ortaklık Genel Müdür Yardımcısı, I. Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Müessese Müdürü, Müessese Müdür Yardımcısı ile 2 numaralı alt bendinde yer alan İşletme Müdürü kadrolarına atanacaklar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki genel hükümlere tabidir.

Ancak, bu kadrolara ataması yapılacak olan personelin 4 yıllık yüksek okul mezunu olması şart olup, aynı Yönetmeliğin Geçici 1 inci maddesi bu kadrolara atanacak personel için uygulanmaz."

Yürürlük

MADDE 9 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 10 — Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürü yürütür.

memurlar.net