Anasayfa

Diyanet İşleri Başkanlığından Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, 8 Ağustos 2007 tarihinde sitemizde yayımlanan "Diyanet, Sonuçları Değiştirdi" haberine açıklama gönderdi. Gönderilen açıklamada, sonuçların teknik bir aksaklıktan dolayı değiştirilmek zorunda kalındığı, adayların tercihlerine objektif bir şekilde yerleştirildiği ve illere göre adayların puanlarını ve öğrenim durumlarını gösterir bir listenin de web ortamında ilan edileceği açıklanmıştır. Açıklamayı görmek için başlığa tıklayınız.

Haber Giriş : 2007-08-09T15:37, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

DUYURU (09/08/2007)

03/08/2007 tarihinde Sözleşmeli K.Kursu Öğreticileri ile Imam-Hatiplehn Bilgisayar ortamında yerleştirmeleri yapıldı.

Yerleştirme sonuçları alındıktan sonra sonuçların Diyanet İşleri Başkanlığı Web sitesinde yayımlanması için Programın çalıştığı SQL SERVER'deki veritabanında yer alan yerleşme bilgileri ACCESS veritabanına aktarıldı.

Bu aktarım sırasında web ortamında 03/08/2007-05/08/2007 tarihlerinde yayına sokulan verilerde teknik nedenlerden dolayı hatalı bilgi transferi olduğunun ve daha düşük puanlı adayların yerleştirilmiş görüldüğünün anlaşılması üzerine sonuç açıklama durdurularak 06/08/2007 tarihinde bilgisayardaki data transferinde bulunan teknik arıza giderilmiştir.

İlk başta; internet ortamında adaylara yansıyan bilgiler ile Başkanlık ana serverde yer alan ve illere gönderilen bilgi arasında bazı illerde farklılık bulunması, bilgi aktarımındak! anılan teknik arıza sebebiyle ortaya çıkmış olup, bu konuda Başkanlığa gelen şikayetlerin her biri ayrı ayrı değerlendirmeye alınmıştır.

Şu anda yerleştirme işlemi ile ilgili teknik arıza giderilmiş, sözleşmeli personel aday yerleşim bilgileri internete verilmiştir. Yerleşen adayların illere gönderilen listeleri ile Web ortamında yer alan yerleşme bilgileri arasında her hangi bir farklılık bulunmamaktadır. Adaylar KPSS Puanı, öğrenim durumu ve tercihlerine göre yerleştirildiğinden bu objektif kriterlerin uygulanmasında bir takdir hakkı ve dışardan müdahale imkanı da söz konusu değildir.

Halen web ortamında TC kimlik numarasına göre yer alan yerleştirme bilgilerine ilave olarak yerleştirilmesi yapılan adaylar, puanlarını ve öğrenim durumlarını da gösterir şekilde, liste halinde illere göre de web ortamında ilan edilecektir.

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Memurlar.Net