Anasayfa

Sık Sorulan 5 Soru ve 5 Cevap

Sitemiz mail adresine ulaşan bazı iletiler sürekli aynı olduğu için, bu iletilere vermiş olduğumuz cevapları ana sayfadan duyurma gereği duyuyoruz. Aylıksız izindeki memur eşten dolayı aile yardımı alınıp alınamayacağı, bayan öğretmenin doğum öncesi izninin aktarımı, hamile memurlara nöbet verilmemesi, yeni memuriyete girenlerin harcırahı ve her istifa eden kamu personelinin 6 ay bekleyip beklemeyeceği gibi konuları içeren dosya için başlığa tıklayınız.

Haber Giriş : 2007-08-20T12:05, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

AYLIKSIZ İZNE AYRILAN EŞTEN DOLAYI AİLE YARDIMI ÖDENEĞİ ALINIR MI?

Eşim ve ben devlet memuruyuz, eşim dogum sebebiyle yasal ücretli izine ayrıldı. Bu sürenin bitiminden itibaren 1 yıl ücretsiz izine ayrılmayı düşünüyor. Sorum şu:Eşimin ücretsiz izinli olduğu bu zaman diliminde ben kendi kurumumdan eş yardımı alabilirmiyim?

Evet alabilirsiniz. Detaylı açıklama ve Sayıştay kararı için tıklayınız.


ÖĞRETMENİN, DOĞUM ÖNCESİ İZİNLERİNİN AKTARILMASI

Eşim bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Eylül ayının ikinci yarısında doğum yapacaktır.Tabip raporu ile doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumda çalışması halinde kalan 5 haftalık sürenin doğum sonrasına eklenmesi mümkün müdür? Öğretmen olması dolayısı ile doğumdan önceki beş hafta yaz tatiline denk geldiği için bu iznin kullandırılmaması gibi bir durum söz konusu olabilirmi?Yardımcı olursanız memnun oluruz.Saygılarımla

Ağustos ayındaki doğum öncesi izin, çalışılmadığı için doğum sonrasına aktarılmayacaktır. Detaylı açıklama için tıklayınız.


HAMİLE MEMURLARA NÖBET VERİLMEMESİ

Nöbet usulu çalışan kurumlarda, gebelikte nöbette kacıncı haftada cıkılır? Tıp fakültesinde hemşire olarak çalışmaktayım

Bu konuya ilişkin olarak yayımlanmış bir Başkanlık genelgesi bulunmaktadır. Genelgenin 10'uncu maddesi şu şekildedir: "Kadın memurlara hamileliklerinin 26 ncı haftasından itibaren ve doğumdan sonra 1 yıl süresince gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmeyecektir."... Genelgeyi görmek için tıklayınız.


YENİ MEMURİYETE GİRENLERE HARCIRAH VERİLİR Mİ?

Bir şeyi çok merak ettim. 2007/5 atamasında yeni atanan memurlara yolluk veriyolar mı? Bir kaç kişiye sordum biri veriyolar diyor, biri vermiyolar diyor... Kesin bi şey söyleyebilirmisiniz?

Hali hazırdaki mevzuata göre, ilk defa atananlara harcırah verilmemektedir. Ancak mahkemelerde hak arayan bazı memurlar, bu harcırahı alabilmiştir. Detaylı açıklama için tıklayınız.


İSTİFA HALİ VE 6 AYLIK BEKLEME SÜRESİ

Ben bir kurumda işçi, başka bir arkadaşım ise sözleşmeli personel olarak çalışmaktadır. Biz KPSS ile yeni bir yere yerleşeme hak kazandık. İstifa edip bu göreve başlamak istiyoruz. İstifa edersek 6 ay bekler miyiz?

İstifa eden personelin 6 ay bekleyeceği, bir başka deyişle 6 ay boyunca başka hiçbir kamu kurumunda memur olarak yeniden çalışamayacağına dair düzenleme, sadece memurluktan istifalar da söz konusudur. siz işçi ve arkadaşınız da sözleşmeli personel olduğu için, istifa edip yeni görevinize başlayabilirsiniz.

Memurlar.Net