Anasayfa

İşte asıl KHK mağduru atama bekleyen komutanlar, 12. dönem Astsubay kursiyerleri

Haber Giriş : 2019-09-24T11:00, Son Güncelleme 2019-09-27T14:03

İLANDIR

Bizler 20.02.2016-30.08.2016 Yılında mezun olan ama 3.5 yıldır atamaları yapılmayan 29.10.2016 da çıkan 675 Sayılı KHK'nin

6.maddesi gereği mağdur olan 12.Dönem Astsubay kursiyerleriz.

2015 Yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığın açmış olduğu Muvazzaf Astsubaylık yazılı sınavını

şubat ayında 70 ve üstü not alarak mayıs ayında ise spor ve sözlü aşamalarına girmeye hak kazanan ve oradan da başarılı olan Asıl/Yedek Astsubay adaylarının haziran ayı içerisinde

Ankara mevki askeri hastanesinden Muvazzaf Astsubay olur raporunu alan ve bütün temin işlemleri bitiren bu belgelerini ise Personel Temin Komutanlığına teslim eden ardından

haziran ayından kasım ayına kadar evlerine güvenlik ve arşiv soruşturmasını bekleyen

o aşamadan olumlu olarak çıkan Astsubay adayları olarak.

2016 Yılının şubat ayında BALIKESİR Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Meslek Yüksek Okulu ASTTASAK Eğitim Tabur Komutanlığı 6 Aylık olan kurs süresi için kesin kayıt yaptırdık.

55 gün süren zorlu intibak etiğimi sonunda Nisan ayına yemin ederek Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir personeli olduk. Astsubay adayı olduk ve sorumlu olduğumuz bütün yazılı sözlü uygulamalı derslerden başarılı bir şekilde geçerek Astsubay Çavuş rütbesi takmaya hak kazandık.

15 Temmuz hain Kalkışmasına kesinlikle hiçbir yasa dışı faaliyete karışmadık ve o günden itibaren 45 gün boyunca asla kışlamızdan hafta sonu izinleri dahil dışarı çıkmadık .31 Temmuz 2016 da 669 Sayılı KHK ile askeri okullar kapatıldı içinde ki askeri öğrenciler üniversitelere yatay geçiş yaptırıldı ama biz askeri öğrenci olmadığımız için bizlere yani kursiyerlere sizlik bir sıkıntı yok ,siz dış kaynaksınız ve mezun olacaksınız denildi ve geriye kalan kurs sürecini bitirdik ama bu süreçte askeri öğrenci sanılarak ,

SGK ve Maaşlarımız 31 Temmuz da kesildi ve bizler 45 gün sigortasız ve maaşız eğitimlere devam ettik. Sistem de bizleri askeri öğrenci olarak gösteren o zaman sorumlu personeli yüzünden mağdur edildik ve bu bir sene sonra düzeldi geri dönük maaş ve sigortalarımız yatırıldı, elimizde belgelerimiz vardır 6 aylık kurs süreci tamamlandığına dahil.

26.08.2016 Cuma mesai bitiminde 6 aylık olan yasal kurs sürecimiz bittiği için ve hakkımız da şuan bir emir yayınlamadığı için EDOK emri ile evlerimize süresiz izine gönderildik, kurs bitirme ve izin belgeleri ile birlikte 960 Astsubay evinde izin de yeni tayin yerlerini 2 ay boyunca sabır ile bekledi .

29 Ekim 2016 675 Sayılı KHK'nın 6.maddesi gereği temin işlemleri tamamlanmayan personelin hakkında ki işlemler iptal edilmiştir ibaresi üzerinden Kara Kuvvetleri ile ilişiğimiz araştırılmadan soruşturulmadan bir gece kesilmiştir.

Sanki bir suçumuz varmış gibi ihraç olmuş personel gibi SGK/4C KHK ibaresi olduğundan hiçbir şekilde kamu ve kuruluşlarında hatta özel sektörde bile sanki FETÖ/PDY ile bir ilişiği varmış gibisinden iş aş bulamaz hale geldik, mağdurun mağduru olduk, bu 3.5 yılda biz ve ailelerimiz çok yıprandı sesimizi çeşitli TV RADYO GAZETE gibi yerlerde defalarca kamu oyuna duyurduk mağduruz güvenlik soruşturması istiyoruz hakkımız olan üniformamızı ve rütbemizi istiyoruz diyerekten hakkımızı her yer de aradık . Meclis ve Bakanlıklara gittik bütün siyasi partilerin vekilleri ile görüştük hepsi bize hak verdi ve evet devlet sizi mağdur etti dediler elimizde kayıtlar belgeleri vardır ama şuana kadar hiçbir şekilde bizler hakkında resmi bir işlem yapılmadı hala atama bekliyoruz.

Bu süreçte bizlerin derdi ile dertlenen insanlar oldu bunlardan birisi Türkiye'nin en iyi ve ünlü avukatlarından olan PROF.DR.ERSAN ŞEN Hocamızdır bizlerin hakkını hukuki olarak aramak için

Emsal olacak Pilot bir dava açmıştır 12.Dönem ASTTASAK adına çünkü çıkan KHK bizleri kapsamıyordur sehven bizlerde dahil edilmiş ve mağdur olmuşturuz.

Bizlerin 30.08.2016 Tarihi ile kazanılmış hakkımız olan Astsubay Çavuş rütbesi o tarih de ki

TSK Personel kanuna göre nasip işlemlerimizin yapılması gerekirken

OHAL dönemin de ki karışıklar nedeni ile yapılmamış ve iki ay son çıkan bir KHK ile ilişiğimiz kesilmiştir

çıkan KHK hatalıdır bizlere uygulanamaz ve uygulansa dahil geriye yürütülemezdir.

Avukatımız ERSAN Hocamız bu durumu defalarca TV'lerde Radyolarda dile getirmiş Hukuk haber adli sitede yazmıştır.

Çıkan KHK ise 2017 Devresini kapsamaktadır çünkü bir tek onlar temin işlemlerini tamamlamamıştır okula kayıt dahi olmamış yazılı spor sözlü rapor aşamasında işlemleri iptal edilmiştir.

675KHK 6.maddesi gereği ama gelin görün ki o zaman ki karışıklılık nedeni ile bu durum sehven bizleri de etkilemiş mağdur etmiştir 3.5 yıldır.

Bizlere kesinlikle şu güne kadar bir suç dahi bahane bile bulunmamıştır mağdur olarak görülen personeliz , elimizde kayıtları belgeleri kanıtları vardır.

Vekiller olsun Bakanlar olsun Hukukçular ,Komutanlarımız olsun TV Radyo muhabir ve spikerleri olsun bizlerin mağdur olduğunu her zaman kabul ettiler. Bizleri bilmeyenler için hep askeri öğrenci sanıldığımızdan mağdur olmuşturuz. Biz ne Askeri lise ne Astsubay MYO ,nede Harp Okuluyuz bizler TSK'nın 2004 yılından beri aldığı üniversite mezunu dış kaynak Astsubaylarız 12.Dönem ASTTASAK TABURUYUZ 15 Temmuzdan sonra alımları devam eden ve okulları kapatılmayan Subay ve Astsubaylarız bizler.

Taburumuz hiçbir zaman kapatılmadı şuan TSK'da 2017-2018 devresi personelin hepsi dış kaynak alımıdır bizim alt devrelerimizdir ve altını tekrar çiziyoruz taburumuz kapatılmadı ve kursumuzu 15 Temmuzda sonra başarılı bir şekilde bitirdik rütbe takmayı yasal olarak hak ettik ey devletimiz ey milletimiz.

Bizlerin devletimizden milletimizden tek istediği hak ettiğimiz rütbe ve üniformalarımızın geri verilmesidir.

Bizler gerekirse aynen yeni alınan Subay ve Astsubaylar gibi güvenlik soruşturmasından geçerek hak edenin hakkını almasını suçlu olanın cezasını çekmesini istiyoruz bu en doğal hakkımızdır.

Bizler oraya vatanımıza milletimize sahip çıkmak için gittik ama 15 Temmuz gibi bir sürece denk geldiğimizden suçsuz yere çok sevdiğimiz üniformamızdan olduk hayallerimizden olduk tek istediğimiz hak edenin hakkını almasıdır. Kesinlikle devletimize milletimize en ufak bir küskünlük kırgınlık duymuyoruz devlete millete bayrağa küskün olmaz ama devletimizde üstüne düşeni bir an önce yaparak bu vatan evlatlarını biran önce bağrına basmalıdır bu mağduriyete son vermelidir.

Devletimizde ve Milletimizde dileğimiz şudur izin verin uğruna ölmek için yemin ettiğimiz değerler için ölelim çünkü bu şekilde yaşayan şehitlerden bir farkımız yoktur.

Çeşitli muharip ve yardımcı sınıflardan 960 Muvazzaf Astsubay Çavuş olarak verin bizim üniformamızı ölür isek ŞEHİT, yaralanır isek GAZİ, kalır isek de Astsubay olalım...

MN Medya