Anasayfa

Kayıtta "zorunlu bağış" alan müdüre soruşturma açılacak

Haber Giriş : 2004-08-14T00:00, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, okullara kayıt sırasında velilerden "zorla bağış" alınmaması konusunda idarecileri uyardı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzasıyla yayımlanan genelgede, 2004-2005 eğitim-öğretim yılı için kayıtların başladığına işaret edilerek, "bazı okullarda kayıt esnasında velilerden asgari veya azami miktarlar talep edildiği ve velilerin bu paraları ödemeye zorlandığı" yönünde duyumlar alındığı kaydedildi. Genelgeye uymayan idareciler hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi. Yardımda bulunmak isteyen veliler ve hayırseverlerden bağış alınabileceği kaydedilen genelgede, esaslar şöyle sıralandı:

Okullara yapılacak bağış ve katkılar tamamen velilerin ve yurttaşların kendi isteği ile olacaktır.

Bağışlar, okul-aile birliğinin banka hesabına bağış sahibi tarafından yatırılacaktır.

Okul yöneticileri ile öğretmenler hiçbir şekilde bağış toplama işine katılmayacaktır.

Toplanan gelirler okul müdürü veya görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında, öğretmenler kurulunca seçilecek 2 öğretmen ile okul-aile birliği yönetim kurulunca görevlendirilecek 2 veliden oluşan komisyonca kullanılacak.

Elde edilen gelirlerin miktarı ve nerelere ve ne miktarda harcandığına ilişkin bilgiler okullarda herkesin görebileceği ilan panolarında duyurulacak.

Okula yapılan bağış ve katkılar denetime açık olacak. Genelge, öğrenci kaydı yapılan birimlerde, herkesin rahatça görüp okuyabileceği şekilde asılacak

yenişafak

memurlar.net