Hakkaride Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği Başkanı Cumali Özkan, Cumhuriyet Caddesinde toplanan öğrenciler, veliler ve sivil toplum örgütleri adına yaptığı açıklamada, Hakkarinin sağlık, belediye hizmetleri, eğitim ve diğer alanlarda büyük problemlerle boğuştuğunu ifade etti.
İHTİYAÇ 800ÜN ÜZERİNDE
Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği Başkanı Cumali Özkan, Ailelerin çok çocuklu oluşu, eğitim kurumlarının fiziki mekan ve donanımının eksikliği, ÖSYMnin adaletsiz eleyici sistemi, özel eğitim olanaklarının yoksunluğunun, Hakkarinin merkezi eğitim sınavlarında başarı sıralamasında sonlarda yer almasına yol açtığını savundu.
Özkan, 2003-2004 eğitim-öğretim döneminde ilde görev yapıp bir şekilde tayini çıkan öğretmen sayısı 619dur. Buna karşılık, rotasyon, özür gibi nedenlerle ilimize ataması yapılan öğretmen sayısı 85 olup, 47si şu ana kadar göreve başlamıştır. Buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı yeni atama planlamasına göre ilimiz için sadece 191 öğretmen tayinini öngörmektedir. Oysa Hakkarinin öğretmen ihtiyacı 800ün üzerindedir. dedi.
Eğitimin ihmal edilemeyecek bir olgu olduğununu da bildiren Özkan, Hakkarinin eğitim sorunlarının çözümüne yönelik somut adım atılmaması ve 191 öğretmen dışında, ihtiyaç duyulan sayıda öğretmen ataması yapılmaması halinde çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.
BİZE ÖĞRETMEN GÖNDERİN
Açıklamanın ardından grup Cumhuriyet Caddesinden Valilik binasına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında öğrenciler ellerinde, İlimize öğretmen atanmasını istiyoruz, Öğretmensiz kalmak istemiyoruz ve Bize öğretmen gönderin yazılı pankartlar taşıdı. Grup içinden 12 kişi Vali Erdoğan Gürbüzle görüşerek sorunlarını aktardı. Grup, Milli Eğitim Bakanlığına faks çektikten sonra dağıldı.
Hakkari'de öğrenciler, öğretmen açığının kapatılması için yürüdü.
Haber Giriş : 2004-08-27T00:00, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42