Anasayfa

İki üniversite daha eğitim kararını açıkladı

İki üniversite daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2020-2021 güz dönemi için uzaktan eğitim kararı aldı.

Haber Giriş : 2020-09-09T14:01, Son Güncelleme 2021-08-15T18:59

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

ÇOMÜ'de güz yarıyılında çoğunlukla "uzaktan öğretim" uygulanacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), 2020-2021 güz yarıyılında bazı akademik birimler dışında tüm lisans ve ön lisans programlarının "uzaktan öğretim" yöntemiyle yürütülmesini kararlaştırdı.

Rektörlükten yapılan açıklamada, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat başkanlığında gerçekleştirilen senato toplantısında yeni tip koronvirüs (Kovid-19) sürecini de kapsayan kararlar alındığı duyuruldu.

Güz yarıyılının 5 Ekim'de başlayacağı bildirilen açıklamada, Tıp Fakültesinin 4, 5 ve 6'ncı sınıflarında sadece uygulama derslerinin yüz yüze olacağı ifade edildi.

Eğitim Fakültesi 4'üncü sınıf "Öğretmenlik Uygulaması 1" ve "Okul Deneyimi" derslerinin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının kararı doğrultusunda MEB'e bağlı okullarda yüz yüze gerçekleştirileceği aktarılan açıklamada, "İlahiyat Fakültesinin güz yarıyılındaki Arapça Hazırlık Muafiyet Sınavı'nın, Devlet Konservatuvarı 1'inci sınıf çalgı uygulama derslerinin (Ana Çalgı I ve Eşlikli Çalma I) yüz yüze olacak şekilde yapılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca açıklamada, lisansüstü programların, ana bilim dallarının görüşleri doğrultusunda uzaktan, yüz yüze veya her ikisinin birlikte uygulanabildiği karma yöntemlerle eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştireceği bilgisi paylaşıldı.

- Öğretim elemanları on-line dersler için üniversiteye gelecek

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Staj uygulamalarının uzaktan on-line veya ödev şeklinde yapılmasına, uzaktan yapılacak derslerin ara sınav ve yarıyıl sonu sınavlarının uzaktan on-line veya ödev şeklinde yapılmasına, uzaktan on-line yapılacak derslerin tüm materyallerinin ÜBYS'ye yüklenmesine, uzaktan on-line yapılacak her bir dersin 20 dakika süre ile gerçekleştirilmesine ve derslerin kayıtlarının alınmasına, uzaktan on-line dersler için derslere devam şartının aranmamasına, uzaktan on-line ders verecek öğretim elemanlarının (özel durumu olanlar hariç) üniversitemiz içinde bulunan bürolarını ya da derslikleri kullanarak bu dersleri yapmalarına oy birliği ile karar verilmiştir."

Batman Üniversitesi

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) yayınladığı normalleşme rehberi ve tavsiyeleri doğrultusunda 2020-2021 güz döneminde eğitim ve öğretimi uzaktan eğitimle yürüteceklerini bildirdi.

Senato toplantısında uzaktan eğitim konusunun tüm boyutlarıyla ele alındığını ifade eden Prof. Dr. Durmuş, Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümünde uygulamalı dersler dışında eğitimin büyük ölçüde uzaktan sürdürülmesi kararı aldıklarını belirtti.

Durmuş, alınan karara ilişkin şunları kaydetti:

"Tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 salgınının ülke genelindeki yayılımı karşısında YÖK, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda, senatomuzda yaptığımız toplantıda yüz yüze eğitimin hepimiz için risk oluşturduğu bu yüzden 2020-2021 akademik yılı güz döneminde eğitimin büyük ölçüde uzaktan sürdürülmesinin hepimizin sağlığının korunması bakımından gerekli olduğu sonucuna varıldı. Temennimiz en kısa sürede bu salgın sürecini atlatıp öğrencilerimizle, akademisyen arkadaşlarımızla, idari personellerimizle yeniden bir araya gelmektir."

Anadolu Ajansı