Anasayfa

Emeklilerin maaşı erken ödenecek; köprü ve otoyollar ücretsiz

Haber Giriş : 2007-12-10T19:22, Son Güncelleme 2021-08-15T18:58

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kurban Bayram süresince, vatandaşların otoyol, boğaz geçişi ve toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanabileceklerini bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, gelecek hafta başlayacak Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, bu yönde alınan bir dizi uygulama hakkında bilgi verdi.

Toplu geçiş, otoyollar ve belediyelerin toplu taşıma konusundaki kararlarına esas teşkil eden bir Bakanlar Kurulu kararı aldıklarını belirten Çiçek, konuya ilişkin kararları şöyle sıraladı:

''19 aralık 2007 çarşamba günü saat 00.00'dan başlayarak 24 Aralık 2007 Pazartesi günü saat 05.00'e kadar kadar otoyol ve Boğaziçi köprülerinden ücretsiz geçilecek.

20 Aralık 2007 Perşembe günü saat 00.00'dan başlayarak 23 aralık 2007 Pazar günü saat 24.00'e kadar belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden vatandaşlarımızın geçmişte olduğu gibi yararlanmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu karar almıştır.''

Anadolu Ajansı