Sağlık

Oruçtan sonra beslenme nasıl olmalı? 7,651 görüntülenme
Oruçtan sonra beslenme nasıl olmalı?
Ramazan ayının bitimiyle uzun süre açlığa alışan vücudumuz ramazandan sonra eski düzenine birden dönmekte zorlanabilir. Azalan iştahla birlikte sindirimi zor besinler tüketmeniz, küçülen midenizi fazlasıyla yoracak. Peki Ramazan ayından sonra nasıl beslenilmeli, neler tüketilmeli? Sizler için derledik...
Karaciğeri yenileyen besinler... 11,235 görüntülenme
Karaciğeri yenileyen besinler...
Vücudun önemli organlarından biri olan karaciğer hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Çeşitli sebeplerden ötürü yağlanan ya da toksinlenen karaciğer kendini yenilemesi için dış besinlere ihtiyaç duyar.
Bol su içmenin faydaları... 10,693 görüntülenme
Bol su içmenin faydaları...
Koronavirüsle önemi giderek artan en önemli doğal ilaçlardan biri de su oldu.
Pandemi sonrası kızamık vakaları yüzde 80 arttı 5,105 görüntülenme
Pandemi sonrası kızamık vakaları yüzde 80 arttı
Birleşmiş Milletler (BM), kızamık vakalarının bu yıl Covid-19'un neden olduğu aksaklıklar nedeniyle dünya genelinde yaklaşık yüzde 80 arttığını duyurdu.
Bu turşu yüksek tansiyon hastalarına şifa! 11,830 görüntülenme
Bu turşu yüksek tansiyon hastalarına şifa!
Asya mutfağının en lezzetli besinlerinden biri olan kimchinin yüksek tansiyon hastalarına olan faydası bilim insanlarını şaşırttı. Normalde turşunun yüksek tansiyonu tetiklediğine yönelik yapılan açıklamaların aksi olan bu çalışmada kimchinin yüksek tansiyona iyi geldiği kanıtlandı. Kore turşusu kimchinin faydaları
Kemik ağrılarına son veren besinler! 4,536 görüntülenme
Kemik ağrılarına son veren besinler!
Vücudun adeta yapıt sistemi olan kemik ve kaslara çocukluk çağdan itibaren bakılması gerekir. Vücut gelişimi ve ilerleyen yaşlardaki hastalıkların önüne geçmek için kemik sağlığını korumanın en kolay etkili yolu tüketilen besinlerdir. Uzmanlar bazı besinlerin kemik ve kas sistemini çelik gibi yaptığını açıkladı.
Yumurtanın içindeki beyaz kısım ne işe yarıyor? 2,811 görüntülenme
Yumurtanın içindeki beyaz kısım ne işe yarıyor?
Yumurta sarısının iki tarafında yapışmış olarak bulunan o iplik gibi şeyin aslında hiç bilmediğiniz bir faydası var. Yumurtanın içerisinde yer alan beyaz ipliğe benzeyen o kısma kalaza adı veriliyor. Peki son günlerde çok merak edilen yumurtanın içindeki beyaz kısım ne işe yarıyor? İşte cevaplar:
Hamileler bahar ayında neler tüketmeli? 1,874 görüntülenme
Hamileler bahar ayında neler tüketmeli?
Uzmanlar, bahar aylarında geçirilen hamilelik dönemi için sağlık açısından önemli durumları paylaştı. Hamileler bahar ayında neler tüketmeli? Bahar ayında hamilelerin dikkat etmesi gerekenler
Gizemli hepatit hastalığının belirtileri nelerdir? 10,758 görüntülenme
Gizemli hepatit hastalığının belirtileri nelerdir?
Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bildirdiğine göre, çocuklarda görülen gizemli hepatit vakaları, 12 ülkeye sıçradı ve vaka sayısı 170'e yaklaştı.
Zeytin çekirdeklerini sakın çöpe atmayın! 14,792 görüntülenme
Zeytin çekirdeklerini sakın çöpe atmayın!
Her verdiği demeçte doğal beslenmeden yana olduğunu ifade eden Canan Karatay, zeytin çekirdeklerinin sindirimden baş ağrısına kadar en etkili doğal çözüm olduğunun altını çizdi. Zeytin çekirdeklerini sakın çöpe atmayın!
Karton kahve bardaklarındaki görülmeyen tehlike! 8,280 görüntülenme
Karton kahve bardaklarındaki görülmeyen tehlike!
İngiltere'de yapılan yeni bir çalışma, tek kullanımlık kahve bardaklarının çevreye ve insan sağlığına verdiği zararlara bir yenisini ekledi.
Araştırma: mRNA teknolojisi kalp krizi tedavisi için kullanılabilir 2,777 görüntülenme
Araştırma: mRNA teknolojisi kalp krizi tedavisi için kullanılabilir
İngiltere?de yapılan yeni bir araştırmada, corona virüs ile mücadele kapsamında geliştirilen mRNA teknolojisinin kalp krizi tedavisinde kullanılabileceği açıklandı.
Yeşile dönen yumurta sarısına dikkat! 15,129 görüntülenme
Yeşile dönen yumurta sarısına dikkat!
Yumurta kahvaltı öğünlerinin vazgeçilmez yiyeceği ve proteinli gıdasıdır. Uzmanlara göre fazla haşlanan yumurtaların sağlık açısından riskli olduğunu belirtilmektedir. Peki yeşile dönen yumurta yenir mi, Yumurta sarısı neden grileşir? İşte yeşile dönen yumurta sarısı ile ilgili tüm merak edilenler...
Sahte pirinç nasıl anlaşılır? 9,039 görüntülenme
Sahte pirinç nasıl anlaşılır?
Ana yemeklerimizin en temel gıdası pirinç, tüm dünyada en çok tüketilen besinlerin başında geliyor. Son dönemlerde fiyatlardaki yükseliş nedeniyle gıda korsanları pilavın içerisine plastik vb. arsenik gibi yabancı madde karıştırarak daha düşük fiyata piyasada sunuyor.
Alerji ve astım kalp hastalığı riskini artırıyor 3,394 görüntülenme
Alerji ve astım kalp hastalığı riskini artırıyor
ABD?de yapılan yeni bir araştırmada, astım ve alerjisi olan kişilerin kalp sorunu yaşama ihtimallerinin daha fazla olduğu açıklandı.
Kişilik, alzheimer ve demansda önemli bir rol oynuyor 1,862 görüntülenme
Kişilik, alzheimer ve demansda önemli bir rol oynuyor
İki bini aşkın kişinin incelendiği yeni bir araştırmaya göre, nevrotiklik, dışa dönüklük ve vicdanlı olmak gibi bazı kişilik özellikleri, insanların ilerleyen yaşlarında bilişsel gerileme yaşayıp yaşamamalarında önemli bir rol oynuyor.
İdeal bel çevresi genişliği ne kadar olmalı? Bilim insanları açıkladı 1,648 görüntülenme
İdeal bel çevresi genişliği ne kadar olmalı? Bilim insanları açıkladı
İngiltere?de kamuya bağlı Ulusal Sağlık ve Bakım Mükemmelliği Enstitüsü (NICE), sağlıklı bir bireyin bel çevresinin genişliği ile ilgili çalışma yayımladı.
Saniyede bağırsak çalıştıran diyet! 12,006 görüntülenme
Saniyede bağırsak çalıştıran diyet!
Vücudumuzun en önemli organları bağırsaklardır. Birçok insan çeşitli nedenlerle şişkinlik, kramp, gaz, karın ağrısı, ishal ve kabızlık gibi sindirim problemlerinden muzdariptir. Sindirim sisteminin doğru çalışması için anında etki eden besinler bulunuyor. İşte internette çok merak edilen bağırsakları hangi besinler çalıştırır sorularının cevabı..
30 dakikada sonuç veren yerli Covid-19 tanı kiti pazartesi kullanıma sunulacak 392 görüntülenme
30 dakikada sonuç veren yerli Covid-19 tanı kiti pazartesi kullanıma sunulacak
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığınca geliştirilen, 30 dakikada sonuç veren Covid-19 tanı kiti, pazartesi gününden itibaren kullanıma sunulacak. TÜSEB Başkanı Prof Dr. Erhan Akdoğan, "Kitimizin diğer kitlere göre duyarlılık, tüm cihazlarda çalışabilme ve farklı varyantların tamamında tanı yapabilme gibi bazı özellikleri var" dedi.
Alzheimer'da çığır açan çalışma 626 görüntülenme
Alzheimer'da çığır açan çalışma
Bilim insanları, 30 yıl boyunca yaklaşık 800 bin kişi üzerinde çalışarak Alzheimer hastalığına neden olan 42 yeni geni ortaya çıkardı.