Gündem

İşte 81 ilin koronavirüs yoğunluk haritası! 13,823 görüntülenme
İşte 81 ilin koronavirüs yoğunluk haritası!
Sağlık Bakanlığı yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında "Hayat Eve Sığar" uygulamasına güncelleme getirdi. Buna göre, kullanıcılar sadece yakın çevresindeki değil, diğer tüm illerdeki vaka yoğunluklarını da görebiliyor.
Korona testi için ücret istenince ciple hastaneye girmeye kalktı! 1,077 görüntülenme
Korona testi için ücret istenince ciple hastaneye girmeye kalktı!
İstanbul Esenyurt'ta Corona Virüs testi tartışması sırasına öfkelenen Mahmut Güleryüz ciple defalarca hastane kapısına çarptı. O anlar kameralara yansırken Güleryüz, ''Test için ücret talep ettiler. Sinirlendiğim için 'Arabayla girerim beni ciddiye alın' dedim. Bana 'Ne yaparsan yap' dediler. Ben de sinirlendim aracımla girdim'' dedi.
Marmara Denizi turuncuya döndü 2,340 görüntülenme
Marmara Denizi turuncuya döndü
Tekirdağ’ın şehir merkezinde sahil boyunca deniz turuncuya dönüştü. Denizdeki turuncu renk istilası merak konusu olurken, uzmanlar korkulacak bir durum olmadığını denizin planktonlar nedeniyle bu rengi aldığını belirtiyorlar.
Türkiye, İstiklal Marşı'nı söyledi 1,389 görüntülenme
Türkiye, İstiklal Marşı'nı söyledi
Vatandaşlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 100. yılını, evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden ay yıldızlı bayraklar eşliğinde İstiklal Marşı'nı okuyarak kutladı.
Şanlıurfa'da çekirge istilası 1,051 görüntülenme
Şanlıurfa'da çekirge istilası
Şanlıurfa?nın Siverek ilçesinde, 1 mahalle çekirge istilasına uğradı. Mahalle halkı binlerce çekirgenin ekili arazilerine zarar vermesinden korktuklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi.
Bir kente daha giriş-çıkış durduruldu 808 görüntülenme
Bir kente daha giriş-çıkış durduruldu
Bilecik Valiliği, corona virüs önlemleri kapsamında kente giriş-çıkışları durdurma kararı aldı. Bu gece yarısı başlayacak uygulama ikinci bir karara kadar devam edecek.
Atatürk'ün çocuk sevgisi 2,080 görüntülenme
Atatürk'ün çocuk sevgisi
Atatürk, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine hangi yaşta olursa olsun çocuk diye seslenirdi. Çünkü onun hayatında çocuk sevgi demekti.
Korkutan "böcek istilası" görüntüleri 720 görüntülenme
Korkutan "böcek istilası" görüntüleri
İzmir'in Çiğli ilçesinde yaşayan Erkut Atalar, evinin balkonundan binlerce böceğin aynı anda uçuşma anını kayda aldı.
Adana'da yarasa paniği 902 görüntülenme
Adana'da yarasa paniği
Adana Kozan'da bir ağaca konan çok sayıda yarasa vatandaşları korkuttu. Dut ağaçlarındaki yarasaların sabah saatlerinde oradan ayrıldığı görüldü.
Adanalılar kısıtlamanın kalkmasıyla soluğu kebapçı ve şırdancılarda aldı 1,081 görüntülenme
Adanalılar kısıtlamanın kalkmasıyla soluğu kebapçı ve şırdancılarda aldı
Corona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan iki günlük sokağa çıkma kısıtlamasının kalmasından dakikalar sonra kendini sokağa atan Adanalılar, soluğu kebapçı ve şırdancılarda aldı.
Hava kirliliğinin azalmasıyla Uludağ'dan İstanbul göründü 1,680 görüntülenme
Hava kirliliğinin azalmasıyla Uludağ'dan İstanbul göründü
Bursa'da corona virüs salgını sonrası ''evde kal'' çağrılarına uyulmasıyla hava kirliliği azalınca ortaya çıkan manzaralar şaşırttı. Uludağ’ın zirvesinden kilometrelerce uzaklıktaki İstanbul göründü. Geçtiğimiz hafta sonu da İstanbul'un çeşitli noktalarından Uludağ manzarası izlenmişti.
Türkiye'nin Çin ile olan benzerliğine bakın 1,553 görüntülenme
Türkiye'nin Çin ile olan benzerliğine bakın
TÜRKİYE'de koronavirüs vaka sayısındaki artış hızı ilginç bir şekilde Çin ile benzeşmeye başladı. Johns Hopkins Üniversitesi'nin analiziyle hazırlanan tablolar şaşırtıcı oldu. İşte Türkiye ve dünyadaki koronavirüs vaka artış hızını gösteren o veriler:
Haydar Baş'ın cenazesinde dikkat çeken detaylar 6,524 görüntülenme
Haydar Baş'ın cenazesinde dikkat çeken detaylar
Koronavirüsten ölen Haydar Baş'ın cenazesinde dikkat çeken detaylar
Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor 2,967 görüntülenme
Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor
Yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin inşaat çalışmaları son hızla devam ediyor. İlk kısmının 20 Nisan'da, ikinci kısmının ise 15 Mayıs'ta açılması hedeflenen Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi ve yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca üstlenilen viyadük ve b
Çernobil nükleer santrali neden patladı? İşte facia detayları 16,604 görüntülenme
Çernobil nükleer santrali neden patladı? İşte facia detayları
Çernobil nükleer santrali patlaması, üzerinden 30 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen etkisini yitirmiyor. Reaktörlerde insan hatası nedeniyle meydana gelen patlama, birçok kişinin ölümüne neden olmuş ve bölgede ortaya çıkan radyoaktif sızıntı sebebiyle yerleşim alanları boşaltılmıştı.
2. Abdulhamit'in yaptırdığı hastane, pandemi hastanesi oluyor 7,591 görüntülenme
2. Abdulhamit'in yaptırdığı hastane, pandemi hastanesi oluyor
İSTANBUL'daki tarihi Hadımköy Askeri Hastanesinin, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi Hadımköy Ek Hizmet Binası olarak hizmete açılacağı öğrenildi.
İstanbul'da fırtına Boğaz'ın rengini değiştirdi 2,169 görüntülenme
İstanbul'da fırtına Boğaz'ın rengini değiştirdi
İstanbul'da etkisini sürdüren fırtına, denizin rengini değiştirdi. Denizin renginin bulanıklaştığı anlar havadan görüntülendi.
Alo Fetva'nın gündemi koronavirüs: Kolonya abdest bozar mı? 8,071 görüntülenme
Alo Fetva'nın gündemi koronavirüs: Kolonya abdest bozar mı?
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, 'Alo Fetva' hattına korona virüsüyle ilgili birçok soru geldiğini belirtti.. Hattı arayanlar, "Kolonya abdest bozar mı?", "Üç kere cuma namazı kılınmadığında dinden çıkılır mı?" gibi sorular sordu.
Erdoğan öncü oldu Kampanyaya bağış yağdı 7,595 görüntülenme
Erdoğan öncü oldu Kampanyaya bağış yağdı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başlatılan kampanyaya 7 aylık maaşını bağışladığını duyurdu. Bakanlar da maaşlarını bağışladı.
Virüs'le mücadelede hükümetin verdiği destekler 2,750 görüntülenme
Virüs'le mücadelede hükümetin verdiği destekler
Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Türkiye sıkı tedbirleri devreye soktu.k Kmsenin zarar görmemesi için hükümet "koronavirüs ile mücadele paketleri" açıkladı. Koronavirüs ile (Covid-19) mücadelede hükümetin düğmeye basması ile bakanlıkların aldığı kararlar ve destekler neler? İşte grafik üzerinde detayları ile anlatılan tedbir paketleri…