Lise mobilya bölümü mezunu, 'hemşire' kadrosuna yerleşti

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz hafta, 16 bin 662 sözleşmeli personel almak için, ÖSYM aracılığıyla ilana çıktı. Toplam kadronun yüzde 46'sı, yani 6 bin 662'si, sağlıkla ilgili bölüm mezunlarına yönelikti. Ancak, ÖSYM; lisans ve önlisans düzeyindeki kadrolar için alan kontrolü yaparken, lise düzeyinde hiçbir alan kontrolü yapmadı. Oysaki, çok az bir çalışmayla, elle dahi, lise alanlarının eşleştirmesi yapılabilirdi. Zira sınırlı sayıda unvan vardı. Ne yazıkıki yapılmadı. Sonuçta lise motor, mobilya, imam hatip gibi sağlıkla ilgili olmayan onlarca bölüm mezunu hemşire, laboatuvar teknisyeni gibi kadroları tercih ederek yerleşti, Devletle bir anlamda alay etti. Devamı için başlığa tıklayınız.x

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ağustos 2011 02:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

16 Ağustos tarihinde yaptığımız haberde, lise düzeyi için alan kontrolü yapılmamasında, ana sorumluluğun MEB'de olduğunu belirtmiştik.

Ancak şu hususu da belirtmek gerekmektedir. ÖSYM isteseydi, memurlar.net'in tercih robotunda yaptığı gibi, zaten sınırlı sayıda olan unvan için lise alan eşleştirmesini elle yapabilirdi. Ama kimse uğraşmak istemedi. Bu sorumluluğu almak istemedi.

Sonuçta, sağlıkla ilgili bölüm mezunu olmayanlar Devlet'in bu tavrıyla resmen alay etti. Motor, elektrik, mobilya, imam hatip gibi bölüm mezunları hemşire, sağlık memuru, tıbbi sekreter gibi kadrolara yerleşti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Mevzuata göre,

1- Yerleşmiş olan tüm kişilerin, ilan edilen kadroların şartlarını taşıması gerekmektedir. ÖSYM'nin alan kontrolü yapmaması nedeniyle yerleşmiş olan bu kişiler bir hakka sahip olamayacaktır. Bunların atama işlemleri tamamlanmayacaktır. Zira sağlıkla ilgili bölüm mezunu değillerdir.

2- Niteliği tutmadığı için yerleştirilme yapılmayan pozisyonlar ise boş kalacaktır.

3- Ancak boş kalan pozisyonlar hemen ilan edilmeyecektir. Sağlık Bakanlığının bir sonraki sözleşmeli personel alımı ne zaman yapılacaksa, o zaman ilan edilecektir.

NE YAPILMALI?

Çok ivedi olarak, liseliler için alan eşleştirilmesinin hazırlanması gerekmektedir. Bu konudaki sorumluluk Milli Eğitim Bakanlığındadır. Bu sorun hemen çözülmez ise Kasım ayındaki KPSS tercih işlemlerinde de aynı sorun yaşanacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber