Anadolu Lisesi öğretmenliği yargı süreci nasıl olur?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesine dair MEB yazısı? haberimizde yer verdiğimiz yazıyı ?Anadolu statülü okullarda norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesi? haberimizde açıklamış ve Danıştay kararlarına yer vermiştik.

Buna rağmen; Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 07.11.2012 tarih ve 153122 sayılı yazısına göre Fen ve Anadolu liselerine öğretmen atamaları başlamış ve bu yazıya göre de şu anda sınavlı ya da sınavsız olarak Anadolu Lisesinde görev yapan öğretmenlerin tamamına Anadolu Lisesi öğretmeni statüsü verilmiştir.

Bu yazıyı ?Anadolu liselerinde kim norm kadro fazlası olacak?? haberimizde açıklamış ?Bu nedenlerle sınavlı atansın ya da atanmasın Anadolu statülü liselerde şu an görev yapan öğretmenlerden alanındaki hizmet puanı yüksek olanların Norm kadro ile ilişkilendirilerek, haftalık ders programının verilmesi gerekmektedir.? demiştik.

Bu haberimize gelen yorumlardan haberimizin Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 07.11.2012 tarih ve 153122 sayılı yazısına göre hazırlandığı ve bu yazıya göre yorum yapılırken Danıştay kararlarına rağmen bu uygulamayı MEB'in yaptığını yazının giriş kısmında ?Buna rağmen;? diye vurguladığımız. Okuyucularımızın gözünden kaçmıştır.

Yani MEB ?Norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesine dair MEB yazısı? haberimizde yer verdiğimiz yazıda Anadolu statülü liselere ilgili mevzuatında öngörülen şartlar doğrultusunda atanan öğretmenlerin normla ilişkilendirilmesi gerektiğini açıklamış iken,

Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 07.11.2012 tarih ve 153122 sayılı yazısına göre de sınavlı atansın ya da atanmasın Anadolu statülü liselerde şu an görev yapan öğretmenlerden alanındaki hizmet puanı yüksek olanların Norm kadro ile ilişkilendirilmesi gerektiğini söylemektedir.

Yukarıdaki iki yazı birbiriyle ve Danıştay kararları ile çelişmektedir. Fakat uygulamada son Yazılan Yazı Geçerli Olacaktır.

Peki, MEB Ne Yapmalıydı?

?Anadolu statülü okullarda norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesi? haberimizde açıkladığımız Danıştay kararları üzerine Anadolu türü liselere ilgili mevzuatında öngörülen şartlar doğrultusunda atanmayan öğretmenleri norm kadro fazlası ilan ederek bu kadroları boş gösterip, Anadolu türü liselere sınav kazananların ve yeniden atama ile başvuracakların atamalarını yapmalıydı.

Sınav Kazanan Öğretmenler Ne Yapmalıdır?

Anadolu statülü liselere atanma sınavını kazanan öğretmenler ?Anadolu statülü okullarda norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesi? haberimizde yer verdiğimiz açıklamalarımız ve Danıştay kararlarına istinaden Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 07.11.2012 tarih ve 153122 sayılı yazısının öncelikle yürütmesinin durdurulması ve akabinde iptali istemiyle dava açılmaları gerekmektedir.

Açılacak davalarda; Fen ve Anadolu Liselerine Öğretmen Atamaları İptal Edilir?

Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 07.11.2012 tarih ve 153122 sayılı yazısı ile Danıştay kararlarına rağmen Anadolu statülü liselere ilgili mevzuatında öngörülen şartlar doğrultusunda atanmayan öğretmenler Anadolu statülü liselerdeki kadrolarla ilişkilendirilmişlerdir.

Bu nedenle Anadolu statülü liselerdeki bu kadroları boş gösterilmemiştir.

Danıştay kararlarına göre bu kadroların boş gösterilmesi gerekmektedir.

Bu kadroların boş gösterilmemesi nedeniyle sınav kazanan öğretmenlerin tercih edecekleri okul sayısı sınırlandırılmıştır.

İşte bu gerekçelerle Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 07.11.2012 tarih ve 153122 sayılı yazısının öncelikle yürütmesinin durdurulması ve akabinde iptali istemiyle dava açılmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber