OHAL komisyonu çalışmaya başladı mı?

Bakanlar Kurulu devam ederken açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL komisyonunun yapılandırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Şubat 2017 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OHAL komisyonu çalışmaya başladı mı?

Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

- KHK ile görevden alınan akademisyenlerin durumu

Bir gazetecinin, "Çıkarılan son KHK ile bazı akademisyenler ihraç edildi. Bunlar içinde terör örgütü ile bağı olmayan, sadece muhalif olduğu iddiasıyla ihraç edilenler olduğu söyleniyor. Ankara Üniversitesine bunun yoğunlaştığını görüyoruz. Bu isimlerle ilgili yeni bir çalışma olacak mı?" sorusu üzerine Kurtulmuş, KHK'lardaki olası birtakım yanlışlıkları düzeltmek için geçtiğimiz günlerde bir mekanizma kurduklarını anımsattı.

Kurtulmuş, KHK ile verilen kararın nihai olmadığını, eğer yanlışlıklar varsa müracaat edilerek düzeltilmesinin mümkün olacağına dikkati çekti.

"Bahsettiğiniz mekanizma faaliyetlerine başladı mı?" sorusuna Kurtulmuş, şu yanıtı verdi:

"Bu mekanizma hızla kuruluyor, çok önemli bir kurum. 7 kişiden oluşacak bir kurum. Tabiri caiz ise Anayasa Mahkemesi'nin yükünü hafifletecek olan bireysel başvurular anlamında önemli bir mekanizmadır. Bir ara hukuki düzenlemedir. Buradan sonuç alınacak. Bununla ilgili yapı oluşuyor. İlgili bakanlıklar buraya temsilci verecekler ve bu kurul hızla çalışarak, raportörlerini çalıştıracak, hızlı çalışmasını temin edeceğiz. Birtakım kuşkular varsa bunları giderecek adımlar atılacaktır."

Memurlar.net'in Notu: Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan siyasetçilerin en önemli özelliği, çok konuşup net bir şey söylememesidir.Bu olayda da görüldüğü üzere Numan Kurtulmuş bir çok cümle kurmuş olmasına rağmen net olarak "bu yapı henüz oluşturulmamıştır" diyememiştir. Ancak Kurtulmuş'un kurduğu cümlelerden, bu yapının henüz oluşturulmadığı anlaşılmaktadır.

İade başvuruları için OHAL komisyonu kuruluyor Tüm ihraç edilen kamu görevlilerine, dava açma hakkı veriliyor Son KHK ile hak aramadaki sınırlamalar kaldırılıyor 7 kişilik OHAL komisyonu, 100 bin dosyaya nasıl bakabilir? OHAL komisyonu 'pilot dava' usulüne başvurabilir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber