Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kimin ne yaptığına ne dediğine ne söylediğine aldırmadan sadece işlerine baktıklarını belirterek; "Seçimleri şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak adımların ilki olarak görüyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli 29 Ekim Bulvarı Özay Gönlüm Meydanı'nda partisinin mitinginde halka hitap etti. Sözlerine, "Bugün Denizli yine bir başka güzel. Esen yeller seni söyler Denizli, açan güller seni söyler Denizli, bütün yollar seni söyler Denizli, yarenimsin, cananımsın, canımsın Denizli. Rabb'im seni kem gözlerden korusun." diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, havası ayrı güzel, insanı ayrı güzel, coğrafyası bir başka güzel Denizli'de olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.
Halk müziğe sanatçısı Özay Gönlüm'ün derlediği Denizli türküsünde? "Asmam yıkıldı, suyu sıkıldı. Bugün goca gızı görmedim canım sıkıldı." dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim de Denizli'ye gelip sizlerle kucaklaşmayınca canımız sıkılıyor." ifadelerini kullandı.
Yaklaşık on aylık hasretin ardından yine Denizlililer'le beraber olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl mayıstaki seçimlerde Cumhur İttifakı'na, Cumhurbaşkanlığında yüzde 44, milletvekilliğinde yüzde 45 oranında verdiği destek için Denizlililere teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"Ama bu oy oranlarının aramızdaki muhabbetin seviyesini yansıtmadığına
inanıyorum. Denizli'den en az yüzde 50'nin üzerinde oy bekliyoruz. Buna hazır
mıyız? Buna var mıyız? İnşallah 31 Mart'ta bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.
Eksiklerimizi tamamlayacağız. Mesajlarımızı ulaştıramadığımız insanlarımız varsa
bir yolunu bulup mutlaka onlara ulaşacağız. Ülkemize dair hayallerimizi ve hedeflerimizi
çok daha etkili bir şekilde anlatmaya gayret edeceğiz. Cumhur İttifakı'na gönül
veren kardeşlerimizle birlikte CHP başta olmak üzere muhalefetten umudunu kesen
insanlarımızı da muhabbetle bağrımıza basacağız. Daha fazla çalışarak daha fazla
koşturarak Denizli'de hak ettiğimiz ve olmayı arzuladığımız yere mutlaka geleceğiz.
Denizli'nin de Türkiye Yüzyılı mücadelemizde bizi yalnız bırakmayacağı kanaatindeyim."
"Bundan 8-9 ay önce beraber ülkeyi yönetmekten bahsediyorlardı"
Türkiye'yi 21 yılda asırlık demokrasi ve kalkınma hamleleriyle buluşturdukları
gibi Türkiye Yüzyılı'nın inşasının da kendilerine nasip olacağını ifade eden
Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilere buna hazır olup olmadıklarını sordu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:
"Muhalefetin trajikomik hallerini görüyorsunuz değil mi? Kendi içlerinde
horoz dövüşünden beter bir kavga halindeler. Horoz dövüşünün bile bir adabı
var ama muhalefetin kavgasında onu bile göremiyorsunuz. Dün iltifat yağmuruna
tuttuklarına, bugün en ağır hakaretleri savurmaktan çekinmiyorlar. Bundan 8-9
ay önce beraber ülkeyi yönetmekten bahsediyorlardı. Bugün birbirlerinin kuyusunu
kazıyor, iç işlerine müdahale ediyorlar. Hem cumhurbaşkanı adayları hem de cumhurbaşkanı
yardımcıları için bizim yaptığımız eleştirilerin daha fazlasını şimdi kendileri
söylüyorlar."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin ülkeye eser kazandırmak ve millete hizmet
etmek gibi en küçük bir derdi olmadığını, siyasetteki varlık amaçlarının sadece
çıkarlarını korumak, iktidar alanlarını genişletmek, yoldaşlarını hançerleme
pahasına da olsa siyasi kariyer basamaklarını tırmanmaktan ibaret olduğunu söyledi.
"Muhalefeti ise yapılan her işe takoz koymak olarak anlıyorlar. Halbuki
doğru olan hayırlı işlere destek vermek, yanlış işlere karşı çıkmaktır."
diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğru yanlış bakmadan her işe karşı çıkanın halinin
yalancı çobanın işine benzeyeceğini, bir süre sonra kimsenin ne dediğine bakmayacağını,
CHP başta olmak üzere Türkiye'deki muhalefetin durumunun tam da böyle olduğunu
vurguladı.
"Seçimleri şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlayacak adımların
ilki olarak görüyoruz"
Kendilerinin kimin ne yaptığına ne dediğine ne söylediğine aldırmadan sadece
işlerine baktıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayinesi iştir
kişinin lafa bakılmaz. Ülkemizi cumhuriyetimizin ilk asrının en iddialı kalkınma
projesi 2023 hedefleriyle biz buluşturduk. Aynı şekilde ülkemizi cumhuriyetimizin
ikinci asrının vizyonu Türkiye Yüzyılı'na da biz kavuşturacağız. Bunun için
yapmamız gereken önemli şey birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip
çıkmaktır. Önümüzdeki seçimleri işte bu anlayışla şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na
hazırlayacak adımların ilki olarak görüyoruz." diye konuştu.
Alandakilere, "Şimdi Denizli'den öyle bir ses verin ki dünyanın dört bir yanındaki dostlarımızın yüreklerini ferahlık, düşmanlarımızın yüreklerini korku kaplasın. 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart'ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Büyük ve güçlü Türkiye vizyonumuza sıkı sıkıya sahip çıkmaya var mıyız? Seçim akşamı Denizli ile birlikte Türkiye haritasını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mıyız?" diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilerden "Evet" yanıtı aldı.
Türkiye Yüzyılı vizyonunun en önemli ayaklarından birinin savunma sanayisinde ve teknolojide Türkiye'yi dünyanın en üst ligine çıkarmak olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılaştıkları pek çok engele, gizli açık ambargoya rağmen bu alanda kendilerini sürekli geliştirdiklerini söyledi.
Sadece son bir yılda hava, kara, deniz platformlarında onlarca projeyi hizmete aldıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldiklerinde yüzde 20 civarında olan yerli üretimin payını ise yüzde 80'ler seviyesine çıkardıklarını bildirdi.
Terörle mücadelede kullanılan silahların büyük kısmının yurt dışından temin eden ülke tablosuna son verdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Artık her şey bizim, kendimiz üretiyoruz. Artık ihtiyacımız olan silahların hemen tamamını kendi imkanlarımızla üretebiliyoruz. Bununla yetinmiyor, dost ve kardeş ülkelere de ihraç edebiliyoruz. Geçen sene 5,5 milyar dolar savunma ihracatı gerçekleştirdik. Kendi savaş gemisini yapan dünyadaki 10 ülkeden birisiyiz. Gemilerimizi sadece kendimiz tasarlamak ve üretmekle kalmıyor, silah sistemlerinden radarlara kadar birçok teknolojiyi de yine biz geliştiriyoruz. İnsansız hava araçları İHA, SİHA, Akıncı. En son KAAN'ımız çıktı. Bizim çok çok önemli bir adımımız daha var. Uzaya astronotumuzu gönderdik. Bir de KIZILELMA. ANKA-3'ün de hizmete girmesiyle bu alanda çığır açtık, çığır açıyoruz."
Milli muharip uçağı KAAN'ı gökle buluşturduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5. nesil savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşunu başarıyla icra ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 15 yıllık bir çabanın, gayretin ve azmin ürünü olan KAAN'ın, dünkü testiyle çok kritik bir eşiği daha aştığını bildirdi.
"Ülkemizin başarılarından rahatsız olanların umutlarımızı kırmasına
izin vermeyeceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"2028 yılı sonunda KAAN'ın Hava Kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz.
Varsın birileri, 'Yapamazsınız, başaramazsınız' demeye devam etsin. Ne derseniz
deyin, yaptık, gökle buluşturduk. Ne dediler? Kalorifer peteği, süpürge sapı.
Kendi akıllarınca projelerimizle dalga geçtiler. Varsın birileri Türkiye'nin
potansiyelini, Türk milletinin gücünü hafife alsın. Biz bunlara kesinlikle kulak
asmayacağız. Ne kifayetsiz muhterislerin ne de ülkemizin başarılarından rahatsız
olan beşinci kol elemanlarının umutlarımızı kırmasına izin vermeyeceğiz. İman
varsa irade varsa Allah'ın izniyle imkan da vardır. Buradan KAAN'ın ilk uçuşunu
yapması sonrasında milletimizin sevincini paylaşan tüm siyasetçilere ülkem,
milletim ve projeye hayat veren TUSAŞ mühendislerimiz adına teşekkür ediyorum.
Olur olmaz, ilgili ilgisiz her konuya Ankara'daki ofislerinden yorum yapan ellerine
geçirdikleri her fırsatı insanımızı kutuplaştırmak için kullanan ancak dünkü
tarihi başarımızla tek kelime etmeyen sabık siyasetçileri milletimizin takdirine
havale ediyorum."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, basit bir görüntülü konuşmayı dahi yere göğe sığdıramayan bu eski politikacıların "KAAN" gibi teknoloji harikası bir savunma projesi hakkında derin bir sessizliğe bürünmelerinin ibret verici olduğunu ifade ederek "Bunlar Türkiye'de güya yıllarca siyaset yaptılar. Ülkenin ana muhalefet partisine genel başkan oldular. Ama yerli ve milli muhalefet nasıl yapılır bir türlü öğrenemediler. Şimdi Ankara'da bir apartman dairesi tutmuşlar, oradan siyaset yapıyorlar. Bunlar milletle aynı yere bakmayı öğrenemediler, aynı hissiyatı taşımadılar." diye konuştu.
Gazze'ye gönderilen insani yardımlar kapsamında, 21 ambulans ile 2 bin 380 tonluk yardım malzemelerini taşıyan bir geminin daha Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin insani yardımlarıyla mazlumlara sahip çıktığını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin yaralarının sarılması için çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü dile getirerek bugüne kadar 40 bine yakın deprem konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim ettiklerini, yıl sonuna kadar 200 bin konutu hak sahipleriyle buluşturmayı hedeflediklerini anlattı.
Deprem bölgesinde bunları yaparken diğer şehirleri ve toplumun diğer kesimlerini de ihmal etmediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ekonomi ve bölgenin içinden geçtiği sancılı döneme rağmen devletin imkanlarını millet için seferber ettiklerini söyledi.
"Her alanda hedeflerimize ulaşacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmemek için
verdikleri samimi mücadelenin en yakın şahidinin milletin bizatihi kendisi olduğunu
ifade ederek şöyle konuştu:
"2024 yılı için asgari ücretlilerimize, kamu görevlilerimize ve emeklilerimize
enflasyon oranlarının üzerinde artışlar yaptık. Hiçbir insanımızın serzenişlerine
kulaklarımızı tıkamıyoruz. Bütçemizin sınırlarını zorlama pahasına vatandaşlarımızın
taleplerini karşılamaya gayret ediyoruz. İnşallah bu yılın sonuna doğru enflasyonun
hızla düşmeye başlamasıyla hep birlikte daha rahat bir nefes alacağız. Ne
diyor kelamıkibar, men sabera zafera. Sabreden kimse zafere erer. Ekonomi başta
olmak üzere her alanda hedeflerimize ulaşacağız. Bize ecdadın emaneti olan bu
vatan topraklarını evlatlarımıza en güvenli, en huzurlu, en müreffeh şekilde
teslim etmek boynumuzun borcudur."
Türk milletinin, bin yıldır bu coğrafyada nice badireleri atlatarak varlığını
sürdürdüğüne dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"Sadece şu son 10 yılda yaşadıklarımız başka bir ülkenin başına gelse emin
olun şimdiye darmadağın olmuştu. Bunun için bekleyenlerin hevesleri inşallah
bir kez daha kursaklarında kalacak. Denizli ile, Denizlili kardeşlerimizle el
ele yürek yüreğe vererek Türkiye Yüzyılı bayrağını zirveye çıkaracağız. Milli
mücadeleyi nasıl 'Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak' diyerek kazandıysak
Türkiye Yüzyılı mücadelesini de aynı hissiyatla zaferle taçlandıracağız. Milletimizin
karşısına yeni vizyonlar, yeni hedefler, yeni programlarla çıkarken birileri
gibi boşa atıp dolu tutmanın peşinde koşmuyoruz. Tam tersine verdiğimiz her
sözün önce altyapısını kuruyor, sonra sizlere de taahhüdümüzü beyan ediyoruz.
Şehirlerimiz için hazır ve kararlı olduğumuzu söylerken de gücümüzü bunun gerisindeki
21 yıllık hazırlıktan alıyoruz."
Denizli'ye 110 milyar liralık yatırım
Denizli'ye bugüne kadar 110 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yaptıklarını
dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de eğitimde 4 bin 288 yeni sınıf
inşa ettiklerini, gençlik ve sporda 8 bin 104 kişi kapasiteli yüksek öğrenim
yurt binaları açtıklarını, 63 spor tesisi kazandırdıklarını, ihtiyaç sahiplerine
4,3 milyar lira kaynakla destek olduklarını anlattı.
Sağlıkta 14'ü hastane olmak üzere 38 sağlık tesisini hizmete aldıklarını, aralarında bin yataklı şehir hastanesinin de olduğu 4 sağlık tesisinin yapımına devam edildiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ aracılığıyla 11 bin 495 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini, 1911 konutun inşasının sürdüğünü belirtti.
Honaz'daki Akbaş Barajı yatırımını, içme suyu arıtma tesisinin bitmesiyle tamamladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akbaş Barajı'ndan 70 kilometrelik hatla merkeze getirilen içme suyunun kentteki su depolarına ulaşması için ilk vanayı açtık. Denizli'mizin gelecek 50 yıldaki su ihtiyacını karşılayacak bu yatırımın şehrimize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümde riskli yapı olarak belirlenen 6 bin 75 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdiklerini, daha önce hiç atık su arıtma tesisi bulunmayan kentte bugün 44 tesisle belediye nüfusunun yüzde 90'ından fazlasına hizmet verildiğini söyledi.
"Aydın-Denizli Otoyolunu yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz"
Denizli'de 8 millet bahçesi projesinden 4'ünü tamamladıklarını, birinin yapımı,
3'ünün ise projelendirme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan,
bölünmüş yol uzunluğunu 65 kilometreden 512 kilometreye çıkardıklarını anlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşası devam eden Aydın-Denizli Otoyolu'nu bu yıl sonuna
kadar tamamlamayı hedeflediklerini işaret ederek bağlantı yollarıyla uzunluğu
163 kilometreyi bulan bu otoyolun 80 kilometrelik ilk etabını trafiğe açtıklarını,
kalan kısmı da tamamlanınca Denizli-Aydın arasındaki ulaşım süresinin bir saate
düşürüleceğini vurguladı. Denizli çevre yolunu 2 bin 649 metre uzunluğunda Honaz
Tüneli ile birlikte 14 kilometre olarak tamamladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı
Erdoğan, Organize Sanayi Bölgesi köprülü kavşak projesiyle sanayi bölgesinde
oluşan trafik yoğunluğunu da en aza indirdiklerini bildirdi. Kaklık Lojistik
Merkezi'ni şehre kazandırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli il
sınırlarındaki mevcut demir yolu hattını tümüyle yenilediklerini, Ankara-İzmir
Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında yer alan Selçuk-Ortaklar yeni demir yolunun
yapımına da yakında başlayacaklarını kaydetti.
"Denizli'deki işverenlere 5,5 milyar lira prim desteği verdik"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çardak Havalimanı'nı yeni bir terminal binası yaparak
büyüttüklerini, Denizli'ye 18 baraj, 2 içme suyu tesisi, 79 sulama tesisi, 7
arazi toplulaştırma projesi, 95 taşkın koruma tesisi, 13 gölet ve 11 hidroelektrik
santrali tesisi yaptıklarını, ilde 938 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını
anlattı.
Çiftçilere 37 milyar lira tarımsal hibe desteği verdiklerini, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Çivril Organize Sanayi Bölgesi, bir teknopark, 15 araştırma geliştirme merkezi ve 12 tasarım merkezi kurduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayrıca 73 hektarlık bir alanda Sarayköy Organize Tarım Bölgesi'ni faaliyete geçirdik. İstihdamı desteklemek için Denizli'deki işverenlere toplam 5,5 milyar lira tutarında prim desteği verdik. Enerjide 294 bin abonesi bulunan Denizli ve 15 ilçesine doğal gaz arzını verdik. Önümüzdeki dönemde Bekirli'ye de doğal gaz arzı sağlamayı planlıyoruz." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'ye yapılan yatırımların anlatıldığı video gösteriminin ardından, bunların Denizli'ye kazandırılan eser ve hizmetlerin çok küçük bir kısmı olduğunu, daha çok eser ve hizmet kazandırılacağını sözlerine ekledi. Denizli'ye gelişinde havalimanında yöresel kıyafetli çocuklar tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting alanına geçişinde bazı partililerle selamlaştı, bu sırada bazı çocuklarla da ilgilendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halka hitap ettiği miting alanına, "Sen yürüyeceksin, Denizli yürüyecek arkandan", "Adı geçenlere rakip bile değilsin", "Türkiye Yüzyılı için doğru zaman, doğru adam" ve üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının bulunduğu "Cumhur İttifakı Türkiye'dir" yazılı pankartlar asıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Cumhur İttifakı'nın Denizli Büyükşehir
Belediyesi ile ilçe belediye başkan adaylarını sahneye çağırdı ve fotoğraf çektirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingin ardından Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı kabul ederek, kendilerinden
kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.