Çankaya Belediyesine ve Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'e yönelik yürütülen operasyona tepki amacıyla, Kızılay'daki Çankaya Belediyesi Başkanlık Binası önünde "Çankaya İradesine Sahip Çıkıyor Buluşması" düzenlendi.
Buluşmaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Ankara İl Başkanvekili Yüksel Işık, CHP Çankaya İlçe Başkanı Ali Balta ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan katılımcılar, hukuk devleti ilkesi, demokrasi ve halk iradesine sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.
Mansur Yavaş: "Dayanışmak için buradayız"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye başkanı ve belediye çalışanlarına destek vermek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, "Hüseyin Başkan'ın yanında olduğumuzu göstermek için, personelin yanında olduğumuzu göstermek için bugün buradayız. Dayanışmak için buradayız." dedi.
Türkiye'de belediyelere yönelik yürütülen soruşturmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yavaş, belediye başkanlarının yargılanmaktan çekinmediğini ancak soruşturma süreçlerinin hukuka uygun şekilde yürütülmesi gerektiğini savundu.
Mevcut uygulamaların geçmişteki idari denetim mekanizmalarından farklı ilerlediğini öne süren Yavaş, belediyelerin kamu kaynaklarını emanet bilinciyle kullandığını ifade ederek, "Biz herkese adalet istiyoruz." diye konuştu.
Murat Emir: "Çankaya'da hizmet üretilir"
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de konuşmasında, Çankaya Belediyesinin kamu hizmeti üreten bir kurum olduğunu belirtti.
Operasyonun siyasi nitelik taşıdığını ileri süren Emir, belediyenin düzenli olarak denetlendiğini ifade ederek, "Çankaya Belediyesinde hizmet üretilir. Burada vatandaşın derdi dinlenir, dertlere çözüm üretilir." ifadelerini kullandı.
Emir, Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve belediye çalışanlarının hesap vermekten kaçınmayacağını savundu.
Yüksel Işık: "Bu süreci aşacağız"
CHP Ankara İl Başkanvekili Yüksel Işık ise belediyeye yönelik operasyonun siyasi süreçlerin devamı niteliğinde olduğunu öne sürdü.
Işık, demokrasi ve hukuk mücadelesini sürdüreceklerini belirterek, "Hem partimize hem de belediyelerimize yönelik tüm süreçleri aşacağız." dedi.
Ali Balta: "Hüseyin Can Güner yalnız değildir"
CHP Çankaya İlçe Başkanı Ali Balta da Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in daha önce kamuoyu önünde belediyenin çalışmalarına ilişkin hesap verdiğini hatırlattı.
Balta, Güner'in çağrılması halinde adli mercilere her zaman gerekli desteği verdiğini savunarak, operasyonun uygulanış biçimini eleştirdi.
Konuşmaların ardından katılımcılar belediye binası önünde bir süre daha bekleyerek destek mesajları verdi.