Anasayfa

COP31'de 7 ilçede uzaktan eğitim: Kadın personele idari izin

Antalya Valisi Hulusi Şahin, COP31 kapsamında 11-12 Kasım tarihlerinde kentin 5 merkez ilçesi ile Serik ve Manavgat'ta uzaktan eğitime geçilmesi için hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Şahin, ilk ve ortaöğretimde çocuğu bulunan kadın kamu personelinin idari izinli sayılması konusunda da çalışmaların sürdüğünü belirtti. Nihai karar için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeler devam ediyor.

Haber Giriş : 2026-11-02T13:54, Son Güncelleme 2026-11-02T13:55

Antalya Valisi Hulusi Şahin, COP31 kapsamında 11-12 Kasım tarihlerinde kentin 7 ilçesinde uzaktan eğitime geçilmesi yönünde hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Şahin, ilköğretim çağındaki çocuğu olan kadın kamu personelinin de idari izinli sayılacağını açıkladı.

Antalya'nın ev sahipliği yapacağı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP31 öncesinde, zirvenin gerçekleştirileceği COP31 alanında basın toplantısı düzenlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp ve Vali Hulusi Şahin'in katıldığı toplantının ardından basın mensuplarına alan gezisi yaptırıldı. Yaklaşık 1 milyon 100 bin metrekarelik alanda yürütülen hazırlıklar, mavi ve yeşil bölgelerdeki çalışmalar ile zirve sonrası kullanım planları tanıtıldı.

90 devlet ve hükümet başkanı katılacak

Zirvenin Birleşmiş Milletler çatısı altında düzenlenen en üst düzey iklim organizasyonu olduğunu belirten Demiral, devlet ve hükümet başkanları, bilim insanları, iş dünyası, gençler ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya geleceğini kaydetti. Demiral, ev sahipliğinin üstlenildiği günden bu yana tüm kurumlarla birlikte hazırlıkların titizlikle yürütüldüğünü ifade etti.

1,5 milyon ziyaretçi bekleniyor

Antalya'nın 196 ülkenin katılımıyla tüm zamanların en büyük çevre ve iklim zirvesine ev sahipliği yapacağını belirten Demiral, organizasyon kapsamında 1,5 milyon ziyaretçinin ağırlanmasının öngörüldüğünü kaydetti. Türkiye'nin tarih boyunca medeniyetleri ve kıtaları buluşturan bir köprü görevi gördüğünü ifade eden Demiral, COP31 ile farklı ülkelerin iklim konusunda ortak gelecek etrafında bir araya geleceğini söyledi. Demiral, organizasyonda emeği geçen bakanlıklara, kamu kurumlarına, valiliğe, belediyelere ve özel sektör çalışanlarına teşekkür etti.

7 ilçede uzaktan eğitim hazırlığı

Zirvenin gerçekleştirileceği 11-12 Kasım tarihlerinde Antalya'nın 5 merkez ilçesi ile Serik ve Manavgat'ta uzaktan eğitime geçilmesi yönünde hazırlıkların tamamlandığını belirten Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Aynı süreçte bölgede görev yapan ve çocukları ilk ve ortaöğretimde eğitim gören kadın personele idari izin verilmesi konusunda da çalışmaların devam ettiğini kaydeden Şahin, konuyla ilgili birkaç gün içinde açıklama yapılacağını söyledi.

DHA