Anasayfa

Öğrencilerin başarılı olması için etüt eğitimi şart

Haber Giriş : 2010-03-12T15:56, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Uzmanlar, öğrencinin başarılı olmasının yanında düzenli ve etüt çalışmasının şart olduğunu belirtiyor.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde faaliyet gösteren Özel Öz Güneşim Öğrenci Etüt Merkezi'nin Kurucu Müdürü Ramazan Öztürk, öğrencilerin başarılı olması için düzenli etüt çalışmasının şart olduğunu kaydetti.

Beş yıldır Korkuteli ilçesinde eğitime etüt merkezi olarak yatırım yaparak, başarılı öğrenci yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Öztürk, etüt merkezlerinde eğitim öğrencilerin daha çok başarılı olduğuna dikkat çekti. Etüt merkezlerinde öğrencinin hem evlerinde hem de okullarında düzenli çalışmasına katkı sağladığına dikkat çeken Öztürk, son yıllarda yapılan araştırmalarda etüt merkezlerinin öneminin giderek arttığını kaydetti.

Pek çok anne ve babanın yeterli bilgi ve zamanı olmadığını, yapılan araştırmalarda ortaya çıktığını kaydeden Öztürk, bu nedenle çocuklarına ev ödevlerine yardımcı olamadıklarının bir kanıtı olduğunu söyledi. Etüt merkezlerinde eğitim alan öğrencilerin kendilerine güveninin arttığını dile getiren Öztürk, şunları ifade etti:

"Öğrencilerimize boş zamanlarının nasıl değerlendireceklerini öğretiyoruz. Okul derslerine takviye ediyoruz. Yazılı ve sözlü sınava hazırlık, ödev hazırlama çalışmalarına rehberlik, okul ve aile ile işbirliği, dayanışma, öğrencilerin beceri ve kabiliyetlerini keşfetme ve geliştirme, bireysel ve ailevi problemleriyle yakından ilgileniyoruz. Amacımız, öğrencinin okul sonrasındaki zamanını en verimli şekilde kullanmasını sağlamak adına öncelikle akademik başarısını arttırmak için gerekli öğretim desteğini vermek, sonra da kendi tercihleri doğrultusunda sosyal bir aktiviteye yönlendirmektir. Bilgisayar Destekli Eğitim Programları ile, çocuklarımız eğlenmekte ve farkında olmadan Bilgisayar Eğitimi almaktadırlar. Ayrıca, Öz Güneşim Etüt Merkezimizde Satranç, masa tenisi ve kitap okuma teknikleri gibi sosyal etkinliklerimizde mevcuttur.Öğrenciyi yormadan eğitimini veriyoruz."

Cihan Haber Ajansı