Anasayfa

Norm kadro değişti, sıra MEB Personel'de...

Haber Giriş : 2011-02-23T08:37, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin bazı maddeleri Bakanlar Kurulu Kararı ile değiştirilmiştir.

Özellikle bazı alanlarda yaşanan sorunlar nedeniyle düzenleme ihtiyacı hasıl olmuş ve bu düzenleme yürürlüğe konulmuştur

Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirmelerine ilişkin yönetmelik gereği son günlerde çokça gelmekte olan Norm Kadro fazlası bazı öğretmenlerimizin durumu da böylece açıklığa kavuşmaktadır.

Örneğin Bilgisayar Öğretmenleri ile Meslek lisesi öğretmenlerinin muallakta kalan bazı sorular cevap bulmaktadır doğru ya da yanlış.

Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirmelerine ilişkin yönetmelik gereği Mart ayı sonuna kadar Norm Kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri yapılmak durumundadır. Norm kadro fazlası öğretmenlerle ilgili bu çalışma tamamlanmadan önce MEB Norm Kadroların düzeltmesini açmalıdır. Yönetmelikte yapılan en önemli değişiklerden bir tanesi de MEB'in uygun gördüğü zamanlarda Norm Kadro Düzeltmesini açabilmesi maddesidir.

Yeni düzenlenen Norm Kadro Yönetmeliğine göre yeniden düzenleme sistemi açılırsa okullar mevcut durumlarını girerler ve Norm Kadro fazlası öğretmenler daha iyi tespit edilmiş olur.

Ayrıca Nisan ayında özür, diğer aylarında yapılacak olan isteğe bağlı ve zorunlu yer değiştirmelerde de kurumlar sağlıklı olarak yansıtılabilir.

Böylece olası hatalar minimize edilir ve öğretmenlerin mağduriyetleri bir nebze olsun giderilmiş olur.

Örneğin; İstanbul'da başlanan Norm Kadro Fazlası öğretmenlerle ilgili bugün ulaşan mail ve telefonlar yüzleri bulmuştur. Ortada bir sorun olduğu açıktır.

MEB illere ivedi talimat yollayarak Norm Fazlası öğretmen işlemlerini kısa süreliğine askıya alması ve kısa sürede yeni Norm Kadro Hesaplanması için sistemi açması ümidiyle…

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Memurlar.Net