AA muhabirinin TOKİ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, İdare, konut projelerinde önemli değişikliğe gidiyor.
Doğrudan TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'e bağlı görev yapan Tasarım Birimi, yöresel mimariye uygun projelendirdiği konutlarda Osmanlı-Selçuklu mimarisinin motiflerini kullanırken, bazı konutların kat sayılarında önemli değişiklikler gerçekleştirdi.
Tasarım Birimi, zemin artı 3, 4, 5, 6 katlı konut projeleri hazırladı. Bu projelerden bazılarının ihalesi yapılırken, bazılarının da ihale tarihi belirlendi.
-Kayseri ve Muğla'daki konutların ihaleleri tamam-
Kayseri Yeşilhisar'da 109 konutla Muğla Çayboyu'nda 94 konut, zemin artı 3 katlı inşa edilecek.
Yeşilhisar'daki konutların ihalesi 18, Çayboyu'ndaki konutların ihalesi ise 22 Nisan'da gerçekleştirildi.
Yöresel mimariye uygun tasarlanan bu konutlar, 72 metrekare 2 artı 1 ve 118 metrekare 3 artı 1 şeklinde yapılacak.
-Safranbolu'da yöresel mimari izleri-
Karabük Safranbolu'da inşa edilecek 506 konut, yöresel mimarinin özelliklerini taşıyacak.
Zemin artı 5 katlı planlanan konutlar, 84 metrekare 2 artı 1 olacak. Safranbolu konutları için 13 Haziran'da ihale düzenlenecek.
TOKİ, Konya Kadınhanı, Sarayönü, Ladik, Yozgat Akdağmadeni ve Manisa Demirci'de inşa edeceği konutlarda da zemin artı 6 katı geçmeyecek.
İhalesi 16 Nisan'da gerçekleştirilen Kadınhan'daki 165 konut, 84 metrekare, 2 artı 1, zemin artı 6 kat inşa edilecek. Sarayönü'ndeki 259 konut için ihale 28 Mayıs'ta yapılacak. Bu konutlar 84 metrekare 2 artı 1 ve 108 metrekare 3 artı 1 şeklinde tasarlandı. Sarayönü ve Ladik konutları da zemin artı 5 kat olacak.
Yozgat Akdağmadeni'nde 424 ve Manisa Demirci'de 247 konut da zemin artı 5 katlı planlandı. Bu konutlar, 84 metrekare 2 artı 1 ve 108 metrekare 3 artı 1 şeklinde inşa edilecek. Akmağdeni konutlarının ihalesi 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Demirci konutlarının ihale çalışmaları ise sürüyor.