Anasayfa

Sendikalardan 4/C'lilerde kadroya alınsın talebi

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, sadece 4/B’lilerin kadroya geçirilmesinin yeterli olmadığını, tüm sözleşmeli ve 4/C’lilerin kadroya alınması gerektiğini bildirdi.

Haber Giriş : 2013-06-26T14:35, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Yazgan, yazılı açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında sözleşmeli personel statüsündeki yaklaşık 96 bin 500 kamu görevlisinin yasama yılı bitmeden kadroya geçirileceğini açıkladığını anımsattı.

Kamudaki 4/A, 4/B, 4/C şeklindeki farklı istihtam modellerinin kamu çalışanları arasında ayrımcılık yarattığını ileri süren Yazgan, "Başbakan Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamayı Büro Memur-Sen olarak yeterli görmüyoruz. Sözleşmeli ve geçici personel istihdamının sona erdirilmediği bir düzenleme beklentileri ve haklı talepleri yeterince karşılayacak bir içeriğe sahip olamaz. Tüm sözleşmeliler ve 4/C'liler kadroya alınmalı" değerlendirmesini yaptı.

-Sağlık-Sen taleplerini TBMM'ye taşıdı

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek ise sağlık çalışanlarının sorunlarını TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda dile getirdiklerini bildirdi.

Örnek, yazılı açıklamasında, "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşmelerinin komisyonda sürdüğünü belirtti.

Örnek, tasarıda yer alan maddelere ilişkin Sağlık-Sen'in görüşlerinin yanı sıra tasarıda yer almayan, ancak Sağlık-Sen'in talepleri içinde yer alan konuları bir kez daha komisyon üyelerine aktardığını ifade ederek, "Her torba yasa gündeminde sağlık çalışanları adına biz ve tüm sağlık çalışanları bu yasa çalışmalarını baştan sona ilgiyle ve umutla izliyoruz. Ama ne yazık ki şu ana kadar birkaç küçük iyileştirme dışında sağlık çalışanlarına müjdeleyebileceğimiz bir kazanım göremedik" açıklamasını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleşmeli çalışanlara kadro müjdesini de hatırlatan Örnek, bu müjdenin vekil ebe hemşireleri, kamu personeli sayılmayan 3 bin civarındaki aile sağlığı çalışanlarını ve 4/C'li çalışanları da kapsamasını istediklerini de kaydetti.


Hizmet İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Kütükçü:

- "Taşeronda çalışan arkadaşlarımızın da kadroya alınmaları şart"

Hizmet İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Fahrettin Kütükçü, sözleşmelilerin kadroya alınması kararına ilişkin, belediyelerde taşeronda çalışan personelin de kadroya geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kütükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuda çalışan sözleşmeli personrelin kadroya geçirilmesinin önemli bir gelişme olduğunu, bunun yerel yönetimlerde de gerçekleştirilmesi gerektiğini anlattı.

Yerel yönetimlerde çok sayıda taşeron işçi bulunduğuna işaret eden Kütükçü, taşerondakilerin kadrodakilerle aynı işleri yaptığını savundu.

"Sözleşmeli personel, nasıl memur statüsüne geçirilecekse taşeron işçilere de böyle yapılmalı" diyen Kütükçü, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sorun ivedilikle çözülmeli. Belediyelerde çalışan taşeron arkadaşlarımıza mutlaka kadro verilmesini talep ediyoruz. Bu arkadaşlarımızın bir an önce ana kadroya geçirilmesi gerekiyor. Türkiye'de taşeron işçi sayısı had safhaya ulaşmış durumda. Çok sayıda arkadaşımız bu durumda. Kadrolu statüye geçmeleri halinde hakları artacak ve ekonomik yönden iyi hale gelecekler. Taşeronda çalışan arkadaşlarımızın da kadroya alınmaları şart. Ayrıca bu arkadaşlarımızın sendikal haklara da kavuşması gerekiyor."

Anadolu Ajansı