Anasayfa

Hazine Müsteşarlığı için 3 isim

İbrahim Çanakçı'dan boşalacak Hazine Müsteşarlığı görevine atanacak ismin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonraki kabine yapısına bağlı olarak belirlenmesi beklenirken; yeni müsteşarın Hazine veya Kalkınma Bakanlığı kökenli olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haber Giriş : 2014-07-22T11:01, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Reuters'a değerlendirmelerde bulunan kaynaklar, atamaya en yakın 3 ismin Hazine Müsteşar Yardımcıları Burhanettin Aktaş ve Cavit Dağdaş ile Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta olduğunu belirtiyor. Hazine Müsteşarlığı görevini Mayıs 2003'ten bu yana yürüten Çanakçı, 1 Kasım'da IMF İcra Direktörü olarak Washington'da göreve başlayacak.

Müsteşar yardımcılıklarında ise; Aktaş Ağustos 2003, Dağdaş Ağustos 2004 ve Usta Haziran 2009'dan beri mevcut görevlerini yürütüyor. Kaynaklar, Çanakcı'nın, yeni müsteşar atanana kadar görevinin başında kalmasının beklendiğini söylüyor. "Makama vekaleten atama yapılmayacaktır; atama, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında Başbakan Yardımcısı'nın-Başbakan'ın kim olacağına bağlı olarak netlik kazanacaktır" diyen bir Hazine yetkilisi, atanacak ismin, Hazine'nin bağlı olduğu Başbakan Yardımcısının Ali Babacan olmaya devam edip etmeyeceğine de bağlı olduğunu söyledi.

memurlar.net