Anasayfa

Kamu avukatları maaş iyileştirmesi istedi

Ağır koşullar altında çalışan kamu avukatlarının hala düşük ücretler alması üzerine, bir basın açıklaması yapan Kamu Avukatları Girişimi Grubu, hakim ve savcılara verilen zammın kendilerine de yansıtılmasını istedi.

Haber Giriş : 2014-10-02T07:35, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Hatırlanacağı üzere, Adalet Bakanı hakim ve savcılara bin 155 Türk Lirası zam yapılacağını açıklamıştı ancak yapılacak zamdan kamu avukatları faydalanmayacaktı. Kamu Avukatları Girişimi Grubu Sözcüsü Avukat Şerife Elibol ve beraberindeki heyet geçtiğimiz günlerde Büro Memur-Sen Genel Merkezinde, sendikanın genel başkanı Uğur Ünalan'ı ziyaret ederek, hakim ve savcılara yapılacak zamdan kamu avukatlarının da yararlanması için sendikadan destek istemişti. Bu konuda Büro Memur-Sen'in de desteğini alan Türkiye'nin 81 ilinden gelen kamu avukatları, Abdi İpekçi Parkında bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Avukat Şerife Elibol, hakim ve savcılara verilen zammın kendilerine de yansıtılmasını istedi. Elibol, "Kamu avukatları, ağır koşullar altında çalışıyor olmalarına ve düşük ücretler almalarına rağmen, bir kez olsun 'vicdanları ile cüzdanları arasında sıkıştıklarını' söyleyerek hak talep etmediler. Bizler sadece özü temsil olan mesleğimize temsil ve makam tazminatı verilmesini, maaş artışının meslek itibar ve saygınlığına uygun şekilde yapılmasını istedik. Ne yazık ki, bugüne dek bu üslubumuzun ne farkına varan, ne de bu haklı taleplerimize ses veren oldu" şeklinde konuştu.

"2000 MAKAM TAZMİNATI ZORUNLULUKTUR"

"Kamu avukatları 659 Kanun Hükmünde Kararname ile avukatlık meslek güvencesinden mahrum, temsil görevi verilen memurlara dönüştürülmüştür" diyen Avukat Elibol, şunları söyledi: "Birçok unvanlı meslek sınıfının ek göstergeleri 3600 ve daha üzerine yükseltildiği halde, kamuda çalışan avukatların ve hukukçuların ek göstergeleri hala 3000'dir. Diğer emsal meslek gruplarına tanınan mali haklar kamu avukat ve hukukçularına tanınmamıştır. Kamu avukat ve hukukçularına da 3600 ek gösterge, en az 200 özel hizmet tazminatı ve özü temsil olan meslekleri sebebiyle 2000 makam tazminatı verilmesi artık bir zorunluluktur."

Memurlar.Net