Anasayfa

Biz (Memurlar.net) Devlet Değiliz!

Önce disiplin affı çıktı, 4 Temmuz 2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Bu konuda, iki haber yayımladık. Sonra geçmişe yönelik harcırah uygulaması 12 Temmuz 2006'da yürürlüğe girdi. Bu konuya ilişkin olarak ise beşe yakın manşet yayımladık. Ancak hala uygulama birliği sağlanamamıştır. Yüzlerce kamu birimi, yetkililerden, gerekli tebliğ veya genelgelerin yayımlanması beklemektedir. Disiplin affı için Devlet Personel Başkanlığının, geçmişe yönelik harcırah uygulaması için de Maliye Bakanlığının gerekli ciddiyeti göstermesini bekliyoruz.

Haber Giriş : 2006-07-19T00:57, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Disiplin affı 4.7.2006 tarihinde, geçmişe yönelik harcırah uygulaması ise 12.07.2006 tarihinde yürürlüğe girdi. Her iki konu için bugüne değin 10'a yakın dosya yayımladık. Ancak hala memurlar@gmail.com adlı mail adresimize yüzlerce soru gelmektedir.

Bu soruların büyük bir kısmı, gerekli müracaatlarda bulunan memurlara yeterli bilgi verilememesinden kaynaklanmaktadır. Bunun da nedeni,
- Devlet Personel Başkanlığının disiplin affı için,
- Maliye Bakanlığının da geçmişe yönelik harcırah uygulaması için,
gerekli açıklamaları hala yapmamış olmasıdır.

Bu iki kamu kurumu, memurlar.net'in aynı gün yaptığı açıklamaların benzerini, iki haftaya yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen hala yayımlayamamıştır.

Her iki kamu kurumu da kendilerine verilen görevler için gerekli özeni gösterememektedir. Gerekli ciddiyet ise hiç bulunmamaktadır. Her iki kamu kurumunun halka dönük yüzü olan WEB sitelerinde de yine, bu konuya ilişkin en küçük bir bilgi dahi bulunmamaktadır.

Memurlar.net olarak yayımladığımız çok sayıda dosyaya rağmen hala yeterince aydınlatıcı bilgi verebildiğimizi düşünmüyoruz. Çünkü biz Devlet değiliz. Devlet diye adlandırılan kamu kurumlarının yeterli bilgi akışını sağlayamamaları halinde uygulama birliği sağlanamayacak ve yeniden çok sayıda dava açılacaktır.

Bu çerçevede, hiç bir Devlet görevlisinin, formalitelerin ve yazışmaların gereksiz yere artmasını sağlama gibi bir görevi ve yine hiçbir Devlet görevlisinin yeniden mahkemeye başvurulmasına imkan verecek bilgi tekeli oluşturma hakkı bulunmamaktadır.

Memurlar.net olarak, maaşlarını vatandaşların vergisi olan bu iki kamu kurumunun, Devlet gibi davranmasını bekliyoruz..

Memurlar.Net