Anasayfa

Erdoğan başvurusunda RTÜK karar veremedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış törenlerine katılarak, 7 Haziran seçimlerinde bir partiye oy istediği iddialarına ilişkin CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan'ın başvurusunu değerlendiren RTÜK, seçim dönemlerinde YSK'nın görevli olduğunu anımsattı.

Haber Giriş : 2015-05-26T08:15, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

MERİÇ TAFOLAR

Oyan'ın RTÜK'e yaptığı başvuruya verilen yanıtta, bazı siyasi partilerin benzer içerikle YSK'ya yaptığı başvurular olduğu, YSK'nın da bu başvuruları reddettiği anımsatıldı. Yanıtta, anayasanın 79. maddesi ile ilgili kanun maddeleri anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

'Denetim YSK'da'

"Yer verilen mevzuat uyarınca YSK'nın 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi döneminde yapılacak yayınlara ilişkin usul ve esaslar YSK kararıyla düzenlenmiştir. Belirtilen mevzuatın bir gereği olarak, seçim dönemlerinde medya hizmet sağlayıcıların yayınlarının ilan ettiği usul ve esaslara uygunluğunun denetimi ile aykırılığa kanaat getirmesi halinde uygulanacak müeyyidelere karar vermek münhasıran YSK'ya ait bir görevdir.

Seçim dönemindeki yayınları nedeniyle Üst Kurulumuzun medya hizmet sağlayıcılara herhangi bir müeyyide uygulaması söz konusu değildir. Belirtilen mevzuat muvacehesinde, yukarıda da ifade edildiği üzere, TRT yayınlarının seçim dönemlerinde denetimi YSK tarafından yapıldığı gibi, aykırılığa kanaat getirmesi halinde öngörülen müeyyideleri uygulama görev ve yetkisi de YSK'ya aittir."

Milliyet