Anasayfa

Atatürk Kültür Bilim Kurulu yönetmeliğinde değişiklik

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Bilim Kurulu Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Haber Giriş : 2016-03-30T09:25, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

30 Mart 2016 ÇARŞAMBA
Resmi Gazete
Sayı : 29669

YÖNETMELİK

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumundan:
ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU BİLİM KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 31/7/2012 tarihli ve 28370 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Bilim Kurulu Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(1) Bilim Kurulu; Kurum Başkanı, Başkan Yardımcısı ile seçilme usul ve esasları ilgili mevzuatla belirlenmiş en az 20, en çok 40 asli üyeden oluşur."
MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"(4) İlgili Bilim Kurulu, Uygulama Kol, Komisyon ve Çalışma Grubu toplantılarına bir yıl içinde üst üste üç defa, yılda toplam altı defa mazeretsiz olarak katılmayan üyenin üyeliği Yönetim Kurulunca yeniden değerlendirilir."
MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(2) Bilim ve Uygulama Kollarının başkan ve üyelerinin görev süreleri bir yıldır, süre sonunda tekrar seçilebilirler, görev süresi içinde herhangi bir sebeple üyeliğin sona ermesi durumunda aynı usulle seçim yapılır ve bu şekilde seçilenlerin görev süresi de bir yıldır."
MADDE 4 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 5 - Bu Yönetmelik hükümlerini Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı yürütür.

DEĞİŞİKLİK YAPILAN MADDELER

Madde 4 - (1) Bilim Kurulu; Kurum Başkanı, Başkan Yardımcısı ile seçilme usul ve esasları yönetmelikle belirlenmiş 20 asli üyeden oluşur.

Madde 8 - (1) Bilim ve Uygulama Kolları, Kurum Başkanının teklifi, Bilim Kurulunun uygun görüşü ve Yönetim Kurulu kararı ile kurulur, bir başkan ve en az iki üyeden oluşur. Çalışmalarından Bilim Kuruluna ve bağlı bulunduğu başkana karşı sorumludur. Bilim ve Uygulama Kollarının ilmi araştırmalarını desteklemek üzere yeter sayıda uzman ve uzman yardımcısı ile haberleşme üyesi görevlendirilebilir.
(2) Bilim ve Uygulama Kollarının başkan ve üyelerinin görev süreleri üç yıldır, süre sonunda tekrar seçilebilirler, görev süresi içerisinde herhangi bir sebeple üyeliğin sona ermesi durumunda aynı usulle seçim yapılır, bu şekilde seçilenlerin görev süresi de üç yıldır.

memurlar.net