Anasayfa

Yurt genelinde sağanak yağış etkili olacak

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Amasya'nın batısı ile Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Haber Giriş : 2016-04-12T09:01, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemiz genelinde görülecek yağışların; Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Amasya'nın batısı ile Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Memurlar.Net