Anasayfa

2 aylık hakim savcılara görev doğru değil

Adalet Bakanlığı şuan staj görmekte olan iki aylık hakim ve savcılara görev veriyor

Haber Giriş : 2016-07-27T10:26, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

HSYK'nın 2 bin 700 hakim ve savcıyı görevden uzaklaştırması sonrasında Adalet Bakanlığı, şuan staj görmekte olan binlerce hakim ve savcıya görev vermek istiyor.

Bu doğrultuda, Adalet Akademisinde ve adliyelerde görev yapan 5 bine yakın hakim ve savcıya hızlıca staj sınavları yaptırılıp görev verilecek.

Ancak içlerinde iki aylık eğitimi dahi tamamlamayan binlerce adayın, ülkede en etkin görev olan adalet kürsülerine atanması sorun oluşturacaktır.

Memurlar.net olarak, yayınladığımız haberlerden dolayı, Ankara adliyesinde yaşadığımız süreçlerde, kıdemli hakimlerin dahi sık sık hata yaptığına şahit olmaktayız.

Şuan, Fetullah Gülen'in şikayeti nedeniyle 2 yıl hapis cezası verilen ve HAGB uygulanan bir dosyamız bulunmaktadır. Dosyamız Anayasa Mahkemesinde beklemektedir.

Yine sadece yazıcı çıktısı üzerinden FETÖ'cü bir yazar tarafından verilen şikayet dilekçesinde, Savcı, bize değil, FETÖ'cü olduğunu belirtmemize rağmen şikayetçiye itibar etti iddianame düzenlendi. Üstelik bu geçen ay oldu.

Başka bir dosyada yine başka bir savcı, 3 yıl önceki bir haberden dolayı, 6 aylık zamanaşımı süresi geçmiş olmasına ve başvuruyu yapan FETÖ'nün kasıtlı olarak sadece bizim için başvuru yaptığını belirtmemize rağmen yine hakkımızda iddianame düzenlendi. Bu da geçen ay oldu ve üstelik bu savcımız, Kılıçdaroğlu'na, Erdoğan'a diktatör dediği için dava açan meşhur savcımızdı.

Kıdemli savcılar dahi bu şekilde hata yaparken bazıları 2 aylık eğitim gören hakim ve savcıların çok daha büyük hatalar yapması büyük bir olasılıktır.

Bu nedenle Adalet Bakanlığının, dosyalar birikecek olsa da, daha büyük bir mağduriyet yaratmamak için en azından 1 yıllık stajını tamamlamayan hiçbir hakim ve savcı adayına görev vermemesi gerekmektedir.

Memurlar.Net - Özel