Anasayfa

Manisa'da, bir il müdürü ve bir ilçe müdürü tutuklandı

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ve Şehzadeler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferhat Bozkaya hakkında tutuklama kararı çıkarıldı

Haber Giriş : 2016-08-24T11:46, Son Güncelleme 2021-08-15T19:01

Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ile Şehzadeler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferhat Bozkaya hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ziya Tay ile Ferhat Bozkaya'nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararına itiraz etti.

Manisa Sulh Ceza Mahkemesince Tay ile Bozkaya hakkında tutuklama kararı çıkarılırken, iki şüpheli yeniden gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Manisa Teknik Elemanlar Derneği Başkanı Ziya Nur Köse, polisler Ercan Töngel, Engin Alaca ve Serdar Sevgican, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ile Şehzadeler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferhat Bozkaya, emniyetteki işlemlerin ardından 20 Ağustos'ta adliyeye sevk edilmişti. Zanlılardan Tay ve Bozkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, diğer zanlılar tutuklanmıştı.

Anadolu Ajansı