Anasayfa

'FETÖ 40 yıl milletin hayrını, kurbanını heba etti'

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, "FETÖ denilen terör örgütü 40 yıl bu milletin ibadetini, hayrını, zekatını ve kurbanını heba etti. Dolayısıyla bu noktada herkesin daha duyarlı ve hassas olması önemlidir." dedi.

Haber Giriş : 2016-08-31T16:54, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, "FETÖ denilen terör örgütü 40 yıl bu milletin ibadetini, hayrını, zekatını ve kurbanını heba etti. Dolayısıyla bu noktada herkesin daha duyarlı ve hassas olması önemlidir." dedi.

Müftülükte düzenlenen basın toplantısında konuşan Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen "2016 yılı Vekaletle Kurban Kesim Programı" hakkında bilgi verdi.

Bu yıl, "Kurbanlarımız Kardeşlik İçin" temasıyla yurt içinde 235 noktada, yurt dışında da 130 ülkenin 530 bölgesinde vekaletle kurban kesimi yapılacağını ifade eden Coşkun, vekaletle kurban kesim ücretinin yurt içinde 690, yurt dışında ise 500 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Coşkun, Mardin'de vekalet ile kurban kesiminin 2012 yılında 25 olduğunu, 2015 yılında ise bu rakamın katlanarak 174'e yükseldiğini belirterek, "Mardin'den 2015 yılında 174 kurban göndermemize rağmen Diyanet Vakfı da bine yakın kurban gönderdi. Ve bizler o kurbanları dağıttık. Bu rakamı inşallah iki, üç, hatta dört katına çıkarmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

- Vekaletle kurban kesimi için uyarı

Bugüne kadar ülkenin yanı sıra Asya'dan Afrika'ya, Balkanlar'dan Orta Asya'ya Haiti'den Filipinler'e, Filistin'den Arakan'a kadar geniş bir coğrafyada mağdur ve mazlumların yanında olduklarını vurgulayan Coşkun, 24 yıldır azim, sabır ve şükürle süren bu kutlu yolculuğun devam edeceğini aktardı.

Terör örgütü FETÖ'ye bağlı sivil toplum kuruluşlarının yıllarca vatandaşlardan vekaletle kurban aldığına dikkati çeken Coşkun, vekalet kurban konusunda bağışçıların bilinçli ve dikkatli olmalarını istedi.

Coşkun, "Bizim 'Vekaletinizi illa da Diyanet Vakfı'na verin' anlamında bir söz söylememiz doğru olmaz. Bu konuda doğru olan sivil toplum kuruluşlarına ve hayır kurumlarına da verebilirsiniz. Ancak geçmiş yıllarda FETÖ denilen terör örgütü 40 yıl bu milletin ibadetini, hayrını, zekatını ve kurbanını heba etti. Dolayısıyla bu noktada herkesin daha duyarlı ve hassas olması önemlidir." ifadelerine yer verdi.

Anadolu Ajansı