Anasayfa

Ali Demir'den yalan iddialarla ilgili açıklama

ÖSYM eski Başkanı Profesör Doktor Ali Demir, Milliyet Gazetesi'nde çıkan yalan iddialarla ilgili açıklama yaptı

Haber Giriş : 2016-10-25T18:12, Son Güncelleme 2021-08-15T19:01

ÖSYM eski Başkanı Profesör Doktor Ali Demir, Milliyet Gazetesi'nde çıkan yalan iddialarla ilgili açıklama yaptı. Demir, Eylül 2010 tarihinden sonra ÖSYM'de yapılan her faaliyet belgeli ve geçerli olan kanun ve yönetmeliklere uygun olarak yapıldığını belirtti.

Bugün bazı günlük gazetelerde yer alan ve aynı kaynaklı olarak internet haber sitelerinde de paylaşılan "Eski ÖSYM Başkanı Demir'in 'İmha Ettik' Dediği Kitapçıklar Odasından Çıktı"başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır.

ÖSYM Başkanı olarak görev yaptığım süre boyunca birinci önceliğim sınavlarda hak ve adaletin tesisini sağlamak amacıyla sınav güvenliğini sağlamak olmuştur. Görev yaptığım süre boyunca kurumsal dönüşüm ile birlikte sınav güvenliğini de büyük oranda başardık.

Eylül 2010 tarihinden sonra ÖSYM'de yapılan her faaliyet belgeli ve geçerli olan kanun ve yönetmeliklere uygun olarak yapılmıştır.

Görülmekte olan bir davanın gizli kayıtlı iddianamesinden yasa dışı yollarla alınan parça bilgiler ile şahsımı zedeleyen gerçekle alakası olmayan bu tür haberler tüm basın ve yayın organlarının güvenilirliğini ve saygınlığını yok etmektedir. Görülmekte olan davada gizlilik kaydı olması nedeniyle haberde yer alan yalan iddialara sadece savunmamda cevap vereceğim.

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden sonra açık olarak görülmüştür ki ÖSYM'de sınav güvenliği için almış olduğumuz her tedbir başta FETÖ olmak üzere tüm sınav çetelerini rahatsız etmiş ve bu nedenle de bizi Eylül 2010'dan bugüne kadar açık hedef haline getirmişlerdir. Bu açıklamaya vesile olan haberi yapanlar da aynı saik ile hareket etmektedirler. ÖSYM'de görev yaptığım 4.5 yıl süresince ÖSYM'yi Türkiye'nin gururu olacak bir sınav merkezine dönüştürdük ve yeni yönetime gururla teslim ettik.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Prof. Dr. Ali Demir

Memurlar.Net