Anasayfa

e-Devlet'ten bir hizmet daha... Miras sorgulama

Soy ağacı ve şehit sorgulamadan sonra E-Devlet'ten bir yenilik daha geliyor. Bir yakınınızdan size miras kalıp kalmadığını öğrenmek artık daha kolay E-Devlet üzerinden artık "Mirasçılık Belgesi" işlemleri de yapılacak.

Haber Giriş : 2018-03-05T14:08, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

6 Mart'tan itibaren verilmeye başlanacak hizmetle ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için 'Mirasçılık Belgesi Verilmesi' talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Yargı birimlerinden alınan 'Mirasçılık Belgesi Verilmesi' talepleri UYAP üzerinden elektronik ortamda 06.03.2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır.


Miras sorgulama için TIKLAYINIZ


16.12.2016 tarihinden itibaren yargılamayı gerektiren durumlar hariç olmak üzere ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için 'Mirasçılık Belgesi Verilmesi' talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda yukarıdaki koşula uyan 'Mirasçılık Belgesi Verilmesi' ve 'Mirasçılık Belgesinin İptali' kararları bu hizmet üzerinden görüntülenebilecektir" denildi.

Memurlar.Net