Anasayfa

Himmete harçlıkla başlamışlar

FETÖ'nün 15 Temmuz 'daki darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturmalara, örgütün kirli yüzünü gösteren ifadeler girmeye devam ediyor

Haber Giriş : 2018-03-11T08:30, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Tunceli'de tutuklanan Üsteğmen A.E., örgütle ilgili dikkat çeken bilgiler verdi.

Örgüt mensupları ile lise sürecinde tanıştığını ancak Kara Harp Okulu'nu kendi imkanları ile kazandığını iddia eden A.E., harp okulundaki ilk yılında ailesinden gelen harçlığın bir kısmının örgüt tarafından himmet olarak alındığını söyledi.

Ankesörlü telefonla haberleşen örgütün kripto üyeleriyle ilgili başlayan soruşturmayı duyunca kendiliğinden teslim olan A.E. ifadesinde, "Fatih Kod isimli şahıs okula başladıktan bir yıl sonra harçlıklarımızın beşte birini vermemizi, bu alışkanlığı edinip maaşa geçtikten sonra maaşlarımızın beşte birini vereceğimizi söyledi.

Ayrıca ailelerimizden kurban parası getirmemizi, gazete ve dergilere de abonelikler yapmamızı istedi. Gazete ve dergi aboneliklerinin kendi ismimizle olmayacağını, başkalarının ismiyle olacağını belirtti" dedi.

2015 yılı ve sonrasında örgütten uzaklaştığını ileri süren A.E. ayrıca, "Zaman zaman basından takip ettiğimiz üzere bu şekilde ankesörlü telefondan aranmalara işlem yapıldığını öğrendiğim için hakkımda işlem yapılabileceğini düşündüm. Ancak herhangi bir suça karışmadığım için gelip müracaat etmedim" iddiasında bulundu.

Karar