Anasayfa

AÖF hala soruları vermiyor

Geçen hafta, 1 Mayıs 2007 tarihinde yayımladığımız haberde, ÖSYM'nin mahkeme kararları üzerine sınav soru ve cevaplarını yayımlamak zorunda kaldığını, aynı sürecin şimdi Açıköğretim fakültesi için geçerli olduğunu belirtmiştik... Haberimizde, AÖF'ün Başbakanlık aleyhine açtığı davayı kaybettiği bilgisi yer almıştı. Ancak, AÖF davayı kaybetmiş olmasına rağmen sınav soru ve cevaplarını SIR gibi saklamaya devam etmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Haber Giriş : 2007-05-07T17:56, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

1 Mayıs tarihli haberimiz sonrasında üniversiteye başvurarak, girdiği sınava dair soru ve cevapları isteyen bir ziyaretçimize verilen cevap şu şekildedir:

"Sayın öğrencimiz,
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin ara,yılsonu ve bütünleme sınavlarında sorulan sorular, 5846 sayılı kanun hükümleri uyarınca telif ücreti ödenmek suretiyle hazırlanmakta ve denetimi yaptırılmaktadır.Dolayısıyla telif hakları Üniversitemize aittir.Bu sorular, bir soru bankasında toplanmakta olup, yapılacak sınavlarda soru bankasındaki sorulardan yararlanılabilmektedir. 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 24. maddesi uyarınca, sorular üzerinde telif hakkı sahibi olan Üniversitemizce bu konuda bilgi ve belge verilmemektedir.
Bilgilerinizi rica ederim."

Bu cevap, üniversitenin hala taleplere olumsuz cevap verdiğini göstermektedir.

Ancak, soru ve cevapların istenmesi, talebe yanıt verilmesine üzerine de dava açılarak davaların kazanılmaya devam halinde, bir süre sonra Açıköğretim fakültesi, sınav soru ve cevaplarını yayımlamak zorunda kalacaktır.

Memurlar.Net