Anasayfa

Tuna: Hafriyat gelirlerini Gökçek de çok iyi biliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, hafriyat gelirlerini Melih Gökçek'in de vatandaşın da çok iyi bildiğini açıkladı.

Haber Giriş : 2018-10-10T11:21, Son Güncelleme 2018-10-10T13:27

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, NTV'de açıklamalarda bulundu

Tuna'nın açıklamalarının satırbaşları

-Yüzde 17 indirime gittik, bu konuda artık indirim yapmayacağız. Ulaşımda ve ekmekte de yıl sonuna kadar artış yapmayacağız. İmkanlar ölçüsünde bu girişimleir yaptık.

-Su fiyatları daha önce ÜFE üzerinden belirleniyordu. Artık ÜFE veya TÜFE hangisi düşük çıkarsa ona göre artış yapılacak.

-İlçe belediyelerimizin zabıtaları denetim konusunda daha etkin bir çalışma yapıyor. Büyükşehir zabıtaları da titiz bir çalışmayı yürütüyor.

-Hafriyat gelirleri... Bu tür polemikler bana yakışmaz. İşlerimizle meşgul oluyoruz. Kimseyi hırsızlıkla suçlayamam. Gelirlerle ilgili olarak Melih bey de vatandaş da herşeyi çok iyi biliyor.

-Ankara'da vatandaşın en büyük isteği ulaşım, nüfus artıyor, ileriye dönük yeni çalışmaların yapılması gerekiyor. Ankara'da raylı sistemlerin yaygınlaşması çok önemli.

-Yeni metro hatlarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Etlik Hastanesi'nden Forum'a kadar metro yapılması. Havaalanına kadar gitmesi ve Ankaray'ın Abidinpaşa'ya kadar devam etmesi. Bunlar için proje çalışmaları devam ediyor.

NTV