Anasayfa

Bakan Soylu şehit çocuğunun gözyaşını sildi

Batman'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Birol Öztekin, memleketi Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde defnedildi.

Haber Giriş : 2018-11-28T22:11, Son Güncelleme 2018-11-28T22:40

Camiden mezarlığa kadar yürüyüş yapan vatandaşlar sık sık tekbir getirerek "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Mezarlık önünde de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Ergani Kaymakamı Hüseyin Sayın, şehidin yakınları ve vatandaşların katılımıyla tören düzenlendi.

Törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Kemertaş Mezarlığında toprağa verildi.

Bakan Soylu, şehidin cenazesini bir müddet omzunda taşıdı. Şehidin eşi Selda Öztekin'e sarılan Soylu, başsağlığı dileğinde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit Birol Öztekin'in cenaze töreni sonrası, şehidin çocukları Başak (19), Ramazan (17) ve Özgenur Öztekin (10) ile yakından ilgilenerek, onları teselli etmeye çalıştı.

Bakan Soylu, şehidin on yaşındaki kızı Özgenur'un gözyaşlarını elleriyle silerken, Başak Öztekin'i de teselli ettiği görüldü.

Bakan Soylu, şehidin kızı Özgenur'un gözyaşını silerken çekilen fotoğrafını ise sosyal medya hesabından paylaştı.

Anadolu Ajansı