Anasayfa

Danıştay, eğitim işlerinin vakfa devredilmesine onay vermedi

Danıştay'dan değerler eğitimi protokolünün bir kısmına yürütmeyi durdurma kararı. Danıştay, örgün eğitimde etkinliklerin sadece devlet eliyle yapılabileceğine hükmetti.

Haber Giriş : 2019-03-06T14:35, Son Güncelleme 2021-08-15T19:01

Danıştay, MEB ile Hizmet Vakfı arasında imzalanıp daha sonra 3 yıl uzatılmasına karar verilen değerler eğitimi protokolünün bir bölümünün yürütmesini durdurdu

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hizmet Vakfı arasında 2014 yılında imzalanan değerler eğitimi protokolü, 2017 yılında 3 yıl süreyle uzatılmasına karar verildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, protokolün uzatılması kararını Danıştay'a taşıdı.

ÖRGÜN EĞİTİMDE, EĞİTİMİ SADECE DEVLET VERİR

Hizmet Vakfı ile yapılan protokol gereği, vakfın il içi veya il dışı geziler, ziyaretler ve piknik programlan ile öğrenci ailelerinin katılacağı eğitim ve seminerler düzenleyebileceği kurala bağlanmış durumda.

Danıştay, örgün eğitim saatleri içerisinde yapılan bir kısım etkinliklerin devletin faaliyet alanı içerisinde, bizzat vakıf eliyle yürütülmesinin, eğitim ve öğretim sürecine diğer kurum, kuruluş ve bireylerin katılımını aşar nitelikte olduğunu belirtti.

Bir kamu hizmeti olan eğitim öğretim hizmetinin, Devletin hizmet alanı içerisinde ancak memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütüleceğini kurala bağlayan Anayasanın amir hükmüne aykırılık teşkil edeceğini vurguladı.

Danıştay verdiği kararla, örgün eğitimdeki öğrencilere yönelik bir kısım etkinliklerin, Devletin hizmet alanı içerisinde olduğuna hükmedip yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Ayrıca Danıştay, yaygın eğitimle ilgili isteği de red etti. Yani Protokol gereği, örgün eğitim kapsamındaki bir kısım etkinlikler, yaygın eğitimde vakıf eliyle verilmesinde bir sakınca görülmedi.

Kararı tam metni için TIKLAYINIZ

Memurlar.Net - Özel