Anasayfa

İyi Partili Buğra Kavuncu: Derneğin FETÖ'yle ilgisini bilmiyordum

Derneğin FETÖ ile ilgisinden haberdar olmadığını söyleyen İyi Parti İstanbul il başkanı, kendisini FETÖ'cülükle suçlayan İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ'ı mahkemeye vereceğini belirtti.

Haber Giriş : 2020-10-20T08:38, Son Güncelleme 2020-10-20T08:41

İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ, bu akşam CNNTürk'te yayınlanan programda İYİ Partili Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu, Kazakistan'da görev yürüttüğü derneğin FETÖ'den kapatıldığını öne sürdü. Gündeme oturan iddia sonrası Buğra Kavuncu telefonla canlı yayına bağlanarak hakkındaki iddiaları yalanladı. Derneğin FETÖ ile ilgisinden haberdar olmadığını söyleyen Kavuncu, Özdağ'ı mahkemeye vereceğini belirtti.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ dün CNN Türk'te katıldığı programda, İyi Parti İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu, Kavuncu'nun İyi Parti'ye gelmeden önce Meral Akşener'i uyardığını da söylemiş ve ''Meral Hanım, güvenlik konusunda devletin en önemli kişisiyle görüştüğünü ve Buğra Kavuncu hakkında bir olumsuz bilgi yok dediklerini bana söyledi. Ben de kendisine devlet elindeki her bilgiyi vermez dedim." ifadelerini kullanmıştı.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN ENVER ALTAYLI VURGUSU

Ümit Özdağ, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğu iddiasını, Enver Altaylı'nın yeğeni olması ile Kazakistan'da bulunduğu yıllarda, daha sonra FETÖ'den kapatılan Kazak Türk İş Adamları Derneği (KATİAD)'nin kurucu ve yöneticisi olmasına dayandırmıştı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ'ın kendisi hakkında ortaya attığı "FETÖ'cü" iddiaları ile ilgili konuştu.

"Tabi ki mahkemeye vereceğim"

CNNTürk canlı yayınına bağlanan Kavuncu, kendisine yöneltilen "Ümit Özdağ'ı mahkemeye mi vereceksiniz?" sorusuna "Tabi ki mahkemeye vereceğim" şeklinde yanıt verdi.

"Parti tüzüğünün verdiği tüm yetkiyi kullanacağım"

Moderatör Ahmet Hakan'ın söz konusu iddiayı dile getiren Ümit Özdağ'ın 'İYİ Parti'nin kurucularından olduğunu' hatırlatması ve bu durumun tuhaf olup olmayacağını sorması üzerine "Çok tuhaf" diyen Kavuncu, "Ben siyasette yeniyim. Siyasette ayak oyunları, iftiralarla nasıl mücadele edilir bilmiyorum" ifadelerini kullandı ve Özdağ'a karşı parti tüzüğünün verdiği tüm yetkiyi kullanarak hareket edeceğini belirtti.

Yeni Şafak