Anasayfa

Sağlık Bakanlığı ve 4 Üniversiteye Rektör Ataması Resmi Gazete'de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine Prof. Dr. Nurullah Okumuş getirilirken; Abdullah Gül, Bezm-i Alem, İbn Haldun ve İstanbul Medipol üniversitelerine yeni rektör atamaları yapıldı. Kararlar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri uyarınca yürürlüğe girdi.

Haber Giriş : 2025-07-11T01:01, Son Güncelleme 2025-07-11T01:09

ATAMA KARARLARI

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah OKUMUŞ atanmıştır.

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ncİ, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Cengiz YILMAZ atanmıştır.

Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci. 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Adem AKÇAKAYA atanmıştır.

İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Atilla ARKAN atanmıştır.

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Bahadır Kürşat GÜN TÜRK atanmıştır.

10 Temmuz 2025

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI

Memurlar.Net