Anasayfa

Şemdinli'de teröristlerden komando taburuna taciz ateşi

Haber Giriş : 2008-07-26T19:40, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Azer DEMİR/ŞEMDİNLİ (Hakkari), (DHA)

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ndeki 3'üncü Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı'na bir grup PKK'lı terörist tarafından taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine kaçan teröristleri yakalamak için operasyon başlatıldı.

Şemdinli İlçesi'nde bulunan 3'üncü Dağ Komando Taburu'na bugün saat 18.30'de teröristler taciz ateşi açtı. Tabura 3 kilometre mesafede bulunan Guman Dağı'ndan yapılan taciz ateşine güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Roketatar, havan ve uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışma yaklaşık 20 dakika sürdü.

Teröristler dağlık alanda kaçarken, çatışma sırasında Guman Dağı'ndaki ormanlık alanda da yangın çıktı. Çatışmada ölen ve yaralananların olup olmadığı konusunda henüz bir bilgi edinilemezken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Hürriyet