Anasayfa

Dolar/TL yükselişle başladı

Dolar/TL, 13 Ekim 2026 Salı günü saat 09.40 itibarıyla yüzde 0,2 yükselişle 49,3680 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL 55,2000, sterlin/TL ise 65,3040 seviyesinden alıcı buluyor. ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları, Orta Doğu'daki gelişmeler ve ABD'de açıklanacak ekonomik veriler döviz piyasalarının odağında yer alıyor.

Haber Giriş : 2026-10-13T09:41, Son Güncelleme 2026-10-13T09:42

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 49,3680 seviyesinde bulunuyor.

Dün yatay seyreden dolar/TL, günü önceki kapanışın hemen üzerinde 49,2920'den tamamladı.

Dolar/TL, saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 49,3680 seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla avro/TL yüzde 0,4 artışla 55,2000'den, sterlin/TL yüzde 0,2 yükselişle 65,3040'tan işlem görüyor.

Orta Doğu'daki gerilimler sürerken ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'a yönelik saldırılara dair, "Husiler yanlış işler yapıyorlar hem de çok yanlış. Bu durum hiç iyi değil." değerlendirmesini yaptı. Öte yandan Trump, Rusya ile Ukrayna arasında varılan enerji ateşkesi anlaşmasının her iki taraftan da ihlal edildiğini, ancak anlaşmanın geçerli olduğunu savundu.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da yakından takip edilirken Cleveland Fed Başkanı Beth Hammack, enflasyonun yüzde 2 seviyesine dönmesini sağlamak adına kısıtlayıcı bir para politikası duruşu benimsenmesinin uygun olacağını söyledi.

Söz konusu gelişmelerle ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 4 baz puan azalışla yüzde 5,20'de seyrediyor. Tahvil faizlerinde son dönemde düşüşler görülse de faizler yüksek seyretmeye devam ediyor.

Yatırımcılar, ABD tahvil faizlerindeki son yükselişin bankaların kredi büyümesi, finansman maliyetleri ve anlaşma faaliyetleri üzerindeki etkisini görmek için bu hafta açıklanacak banka bilançolarına odaklanacak. Dün 102,6 ile Nisan 2025'ten bu yana en yüksek seviyeyi gören dolar endeksi, bugün 102,4 seviyesinde dengelendi.

Analistler, bugün yurt içinde ödemeler dengesi istatistiklerinin, yurt dışında ise ABD'de ADP haftalık özel sektör istihdamı ve ikinci el konut satışlarının takip edileceğini belirtti. AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının ağustosta 3 milyar 502,9 milyon dolar fazla vereceği tahmininde bulundu. Ekonomistler, cari işlemler hesabının bu yıl ise 48 milyar dolar açık vereceğini tahmin etti.

Anadolu Ajansı