Anasayfa

TGB'den Ankara'da İsrail protestosu

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Mirza Çelik, İsrail Büyükelçilik Konutu önünde yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yargılanması çağrısında bulundu.

Haber Giriş : 2026-10-25T11:00, Son Güncelleme 2026-10-27T11:08

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Ankara'daki İsrail Büyükelçilik Konutu önünde düzenledikleri eylemde, İsrail'in Filistin'e yönelik politikalarını protesto etti.

İsrail'deki 27 Ekim genel seçimleri öncesinde, 24 Ekim'de gerçekleştirilen eyleme katılanlar, Türk bayraklarının yanı sıra Filistin, Yemen ve İran bayrakları taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan TGB Genel Başkanı Mirza Çelik, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını eleştirerek Netanyahu'nun hesap vermesi gerektiğini söyledi.

İsrail'deki seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, "Seçimin sonucunu biliyoruz: Netanyahu kaybedecek ve yargılanacak." dedi.

"Filistinliler kazandı"

İsrail'in bölgedeki politikalarının giderek daha fazla dirençle karşılaştığını savunan Çelik, Filistinlilerin topraklarından ayrılmayacağını belirtti.

Çelik, "Filistinliler kazandı. Bu saatten sonra İsrail'in siyonist politikalarla yaşaması imkansızdır." ifadelerini kullandı.

Yemen, İran ve Filistin'deki gelişmelere de değinen Çelik, bölgede İsrail'in politikalarına yönelik tepkilerin arttığını ileri sürdü.

Konuşmasında Filistinli şair Tevfik el-Zeyyad'ın "Gitmeyeceğiz Buradan" şiirini okuyan Çelik, Filistin halkının topraklarında yaşamayı sürdüreceğini dile getirdi.

Netanyahu'ya yönelik suçlamaların yer aldığı belge açıldı

Eylem sırasında TGB tarafından hazırlanan, İsrail'in saldırılarına ve Netanyahu'ya yönelik suçlamaların yer aldığı bir belge açıldı.

Belgede, Gazze'de sivillerin, çocukların, sağlık çalışanlarının ve gazetecilerin öldürülmesine, hastane, okul ve ibadethanelerin yıkılmasına, açlık nedeniyle yaşanan can kayıplarına ilişkin iddialara yer verildi.

Belgedeki suçlamaları okuyan Çelik, Netanyahu'nun yargılanması gerektiğini belirterek, "Yargılanacaksın Netanyahu." diye konuştu.

Sembolik seçim sandığından kelepçe ve mahküm tulumu çıkarıldı

Açıklamanın ardından İsrail'deki seçimleri temsilen hazırlanan sandık açıldı. Sandıktan oy pusulaları yerine kelepçe, mahküm tulumu ve günlük çıkarıldı.

Netanyahu'nun mahkeme önüne çıkarılması gerektiğini savunan Çelik, "Bu seçimlerin sonucunda sana çıkan tek bir şey var Netanyahu: kaybetmek ve yargılanmak." ifadelerini kullandı.

Eylemin sonunda, üzerine Netanyahu'nun yüzünün bulunduğu ve "X" işaretiyle çarpılandığı görsellerin yapıştırıldığı balonlar, İsrail Büyükelçilik Konutu yönüne bırakıldı.

Memurlar.Net