Konu ile ilgili olarak İç denetim koordinasyon kurulunu sınava katılan adaylar aramıştır. Verilen cevap ÖSYM ile İç Denetim Koordinasyon Kurulu arasında yapılan protokole göre puan hesaplamasının yapıldığı, sınav puanının standart ağırlıklı puanlar olduğu, puanlamanın 100 üzerinden yapılacağına ilişkin protokolde hüküm olmadığı için sınav puanlarının ÖSYM tarafından 100 üzerinden yapılmadığı söylenmiştir. Ayrıca sınav sonuçları İç Denetim Koordinasyon Kurulunca web sitesinde açıklanmış. Puanlama 100 üzerinden yapılmadığı halde 70 puanı geçemeyenlerin sınavı kazanamadığı belirtilmiştir.
Protokolde sınav puanlarının 100 üzerinden hesaplanacağına ilişkin bir ibare olmadığı için ösym sınav puanlarını 100 üzerinden hesaplamamıştır. Ancak sınav puanı sanki 100 üzerinden hesaplanmış gibi iç denetim koordinasyon kurulu 70 sınav puanına ulaşamayanları sınavı kazanamamış olarak kabul etmektedir. Oysa sınav klavuzunda belirtildiği şekilde doğru sayılarına göre sınav puanı hesaplandığında (standart sapmasız) bu sınavdan 50 puan üzerinde alanların 70 puanı geçtiği görülmektedir.
Eksik puanlama yapılarak yüzlerce kişi mağdur edilmiştir. İç Denetim Koordinasyon Kurulunca yayınlanan sınav kılavuzunda 100 üzerinde 70 puanı geçenlerin sınavı kazanacağı belirtilmesine rağmen mevcut puanlama sisteminde sınav birincisi bile 70 puanı geçememektedir. Sınavda genel yetenek genel kültürden 60 alan bilgisinden 60 olmak üzere topalam 120 soru sorulmuştur. Buna göre aşağıda sınavın ilk üçüne giren adayların cevapları ve aldığı puanlar şöyledir.
Sınav birincisi
GY-GK : 57 D- 3 Y
Alan Bilgisi: 46 D- 14 Y
Aldığı Puan: 69,617
Sınav İkincisi
GY-GK : 55 D- 5 Y
Alan Bilgisi: 48 D- 12 Y
Aldığı Puan: 67,995
sınav üçüncüsü
GY-GK : 55 D- 5 Y
Alan Bilgisi: 44 D- 16 Y
Aldığı Puan: 66,259
Yukarıda da görüleceği üzere normalde 80 ve 90 puanlarda olmaları gerekirken bu üç kişi bile barajı geçememiş ve sınavı kazanamamıştır. Yapılan bu puanlama yanlışlığı sadece bu üç şahsı değil sınava giren 219 kişiye de yansımıştır.
Yapılan yanlışlığın sorumlu idarelerce düzeltilmesi zorunlululuğu vardır. Aksi takdirde sınava giren 219 kişinin tüm emeğinin boşa gitmesi durumu vardır. yetkililerin gereken düzeltmeleri yaparak adayların mağduriyetinin giderilmei gerekmektedir.
Yukarıdaki ileti Haber Gönder ile iletilmiş olup, içeriği uygun bulunarak memurlar.net tarafından yayımlanmıştır.